Grad Rijeka sufinancira vam hranu ako udomite psa iz Liča

Grad Rijeka sufinancira vam hranu ako udomite psa iz Liča
Podijelite objavu
Svima koji udome psa iz skloništa za nezbrinute životinje Lič, Grad Rijeka godinu dana sufinancira hranu s 200 kuna mjesečno.

Grad Rijeka svima koji udome psa iz skloništa za nezbrinute životinje Lič godinu dana sufinancirat će hranu s 200 kuna mjesečno.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović kaže da se tom gestom želi potaknuti građane na veće udomljavanje pasa napuštenih na području Rijeke. Ujedno poziva sve građane na udome psa iz skloništa u Liču.

Kapacitet skloništa je 70 pasa

Sklonište se nalazi u Gorskom Kotaru, u mjestu Lič. Razlika između skloništa i azila je to što u azilu psi mogu ostati vječno, a u skloništu samo 60 dana, što je propisano Zakonom. Kapacitet skloništa je 70 pasa.

U skloništu borave napuštene životinje koje su zbrinute iz gradova i općina sa kojima Veterinarska stanica Rijeka ima sklopljen ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja.

”U našem skloništu ne vršimo eutanaziju. U skloništu se obavlja proces socijalizacije pasa. Igramo se sa njima i vodimo ih u šetnju. Sve to moramo zahvaliti i našim prijateljima koji svoje slobodno vrijeme provode sa psima. Surađujemo i sa Školom za odgoj i obrazovanje pasa “Bolha” koja nam pruža svu stručnu pomoć vezanu za obuku pasa. Vršimo edukaciju djece u prostorijama Skloništa vezano za ne napuštanje i udomljavanje pasa. Prostorija za edukaciju u skloništu može primiti 20 učenika”, pojašnjavaju iz skloništa Lič.

Grad Rijeka osigurao 24.000 kuna

Ako se odlučite udomiti psa iz Liča procedura nalaže da udomitelj psa sklapa ugovor sa skloništem Lič. Ugovor se dostavlja u Odjel gradske uprave za komunalni sustav – Direkciji zajedničke komunalne djelatnosti. Vlasnik u direkciji dobiva bonove za hranu po izboru za udomljenog psa prvih 12 mjeseci od udomljenja.

Tvrtka koja će biti opskrbljivač hranom za pse po izboru udomitelja odabrat će se putem odgovarajućeg postupka nabave. Predviđena sredstva ući će u plansku stavku i bit će obvezna za sve naredne godine. Grad Rijeka je u proračunu za ovu godinu i za ovu svrhu osigurao 24 tisuće kuna.

Tijekom 2021. godine iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič udomljeno je 20 pasa s područja grada Rijeke.

Naslovna fotografija: Sklonište za nezbrinute životinje Lič

Najnovije

Naši partneri