[FOTO] Hod za galge – dosta mučenja i ubijanja!

Hod za galge – dosta mučenja i ubijanja, Volim pse
Podijelite objavu
Hod za galge održao se i ovog 5. veljače u Zagrebu i Rijeci, a njime se jasno i glasno poručuje NE užasnoj tradiciji mučenja i ubijanja galga u Španjolskoj.

Hod za galge, tako bismo mogli nazvati akciju kojom 5. veljače udomitelji hrtova na inicijativu Udruge za udomljavanje hrtova Honey održavaju hod sa svojim ljubimcima od Rokovog perivoja do španjolskog Veleposlanstva u Zagrebu. Na taj način podsjećaju na patnju galga, španjolskih hrtova, u Španjolskoj. Hod za galge održan je i u Rijeci, a hrtovi i njihovi ljudi okupili su se na Molo longu.

Podsjetimo, kao što smo nedavno pisali, prvog veljače obilježava se kao Día del galgo – Dan španjolskih hrtova. Tada, naime, u Španjolskoj završava sezona lova, nakon koje počinje mučenje i ubijanje pasa “neodgovarajućih” za lov, većinom galga, kako se španjolski hrtovi također nazivaju.

Hod za galge – dosta mučenja i ubijanja, Volim pse
Hodalo se za galge i u Rijeci…

Hod za galge – stop užasnoj tradiciji

Ovaj hod nije tako masovan kao neki drugi koji se u Hrvatskoj prakticiraju, ali je poruka koju šalju sudionici itekako glasna – spasimo ta potlačena i obespravljena bića i zaustavimo tradiciju zbog koje ih muče i ubijaju na užasne načine!

Galgo – obespravljeni španjolski hrt

Galgo – obespravljeni španjolski hrt

Premda smo u 21. stoljeću, Španjolska se vodi srednjovjekovnom tradicijom. Lovci vjeruju da će im iduća lovna sezona biti uspješna ako psa ubiju polako i bolno, mučenjem i vješanjem… VIŠE NA POVEZNICI

Svaki pas zaslužuje biti tretiran kao živo biće. Svaki galgo zaslužuje imati svoj dom i biti siguran! Zato 5. veljače svi vlasnici galga i svi oni koji poručuju jasno i glasno NE takvoj užasnoj tradiciji i lovu izlaze na ulice i tako se bore za njihova prava i za njihovu zaštitu.

Hod za galge – dosta mučenja i ubijanja, Volim pse
Mi smo spremni, gdje su kolačići?
Gledajte u kameru, snimam…
Puna livada hrtova i njihovih ljudi.
Nakon hoda – odmor.
Umor.
Jesmo svi na svojim pozicijama?
Baš se neću slikati.
Gala i Silvo, dvije bijele njuškice.
Španjolci dragi, ne ubijajte galge!
Joy se pripremila za riječku buru.
Zagrebački hrtovi sa svojim ljudima.
Ispred španjolskog Veleposlanstva u Zagrebu.

Najnovije

Naši partneri