Ferro, vesela norvička terijerka iz Češke uživa u Velikoj Gorici

ferro, norwich terijer 07
Podijelite objavu
Službeno joj je ime Rhapsody Lett Terry-Westie, ali njeni ljudi dali su joj ime Ferro, po ženskom liku iz njima drage trilogije knjiga: Prvi zakon, Joea Abercrombieja. Ferro je dvogodišnja norvička terijerka.

Rhapsody Lett Terry-Westie dvogodišnja je norvička terijerka. Zaslužila je biti naša Njuška tjedna već kao prva predstavnica svoje neodoljive pasmine na našem portalu. Ova dama rođena u Češkoj uživa sa svojim ljudima u Velikoj Gorici. Tko je onda Ferro, pitate se. Samo vi nastavite čitati…

Ferro, velikogorička rapsodija

– Da, službeno ime joj je Rhapsody Lett Terry-Westie, ali mi smo joj dali ime Ferro, po ženskom liku iz nama drage trilogije knjiga: Prvi zakon, pisca Joea Abercrombieja, ponosno priča njezina Monika Cerjak Mileusnić. – Rođena je u Češkoj, a preuzeli smo je u Austriji, tako da je prošla s nama cijeli put od Češke do Hrvatske. Ferro je jedna vesela pasica koja je kod nas došla prije skoro 2 godine. Živi s nama u stanu u Velikoj Gorici.

Pasmina koja se veseli životu

Posebno nam je zanimljiva Ferrina pasmina, norvički terijer (norwich terijer). Stoga nam je Monika rekla malo više o tim psima za koje kažu da su nježni i živahni.

– Kako je jedini uzgajivač ove pasmine u Hrvatskoj rekao, norwich terijer je pasmina koja se veseli životu. I mi tome svjedočimo svaki dan otkad je Ferro s nama. Iako je terijer, jako je prijateljski raspoložena prema ostalim psima i ljudima. Zaigrana je, znatiželjna, voli se maziti sa svima, a svakog tko je pomazi, pokuša polizati.

Ferro voli vlasnike, ali ne voli biti sama

Iako ima duplo krzno, ne linja se puno niti ima snažan miris. Također, ne slini puno, ne treba puno vježbe, ne laje puno, te je i po drugim karakteristikama super pas za stan. Ali treba znati da je jako vezana za vlasnike pa ne voli dugo biti sama. Prolaznici često misle da je ona jorkširski terijer jer malo tko zna za pasminu norwich terijer, ali ona je veća i snažnija od jorkija.

Najdraže aktivnosti su joj igra s nama, poput natezanja igrački i bacanje loptica, igranje i trčanje s drugim psima te spavanje. Motivirana je hranom pa će svašta učiniti za dobar zalogaj. Ne voli petarde i drugu naglu buku te biti sama. Kad je lijepo vrijeme, odlazimo u park ili šetnje prirodom, ali i igranje u stanu nam je isto česta aktivnost.

Happy birthday Ferro!

Ferro je nedavno proslavila drugi rođendan.

– Za svoj drugi rođendan dobila je keks-tortu u obliku kosti, s natpisom Happy birthday. Igračaka već ima jako puno i stalno se s njima igra pa je velika keks-torta bila pun pogodak.

A voli li ova damica sa svojim ljudima ići na izlete?

– Kad je malo porasla, vodili smo je s nama na izlete i ljetovanja, tako da je prošla Pulu, Karlovac, Liku, dijelove Dalmacije te širu okolicu Zagreba. Veselimo se budućim izletima, i kraćim i dužim, s njom.

Nema do trave

Za kraj smo ostavili zgodnu anegdotu iz života ove slatke norvičke terijerke i njezinih ljudi.

– Od malena je navikla na zelenu travu jer živimo u blizini parka, a i oko zgrade ima dosta trave. Tako da joj je bio pravi mali šok kad smo otišli s njom na more gdje je sva trava bila spaljena i suha. Kad smo se nakon tjedan dana vratili u Veliku Goricu te je ona ponovno vidjela pravu travu, počela je veselo skakutati i mahati repićem.

Foto: privatni album Monike Cerjak Mileusnić

Najnovije

Naši partneri