DOGađaj, najdlakavije umjetničko druženje u Zagrebu

DOGađaj 00
Podijelite objavu
DOGađaj je ležerno umjetničko druženje studenata i studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu s vlasnicima i udomiteljima pasa. Studenti/ce slikarstva s ALU-a skupno će posjetiteljima izrađivati krokije njihovih ljubimaca.

Hvalevrijedna inicijativa stiže nam s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U sklopu Artupunkture organiziraju DOGađaj, ležerno umjetničko druženje studenata i studentica ALU-a s vlasnicima i udomiteljima pasa, njihovim ljubimcima i ostalim ljubiteljima životinja.

Cilj im je približiti umjetnički rad studenata i studentica ALU-a u svakodnevnom životu građana i podići svijest o radu udruga za zbrinjavanje životinja i mogućnostima udomljenja pasa.

Radionica izrade igračaka za životinje

Na travnatoj površini parka Ribnjak studenti i studentice slikarstva s ALU-a u Zagrebu skupno će posjetiteljima izrađivati krokije njihovih ljubimaca.

– Studenti/ce kiparstva ponudit će jedinstvene ručno izrađene i oslikane keramičke posudice i šalice, a svi zainteresirani moći će sudjelovati i u vođenoj radionici ručne izrade igračaka za životinje tako što će reciklirati stari tekstil i time promicati način života s nultom stopom otpada, kažu u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika.

DOGađaj 01

DOGađaj spaja umjetnost i udomljavanje pasa

Ljubiteljima pasa posebno će zanimljivo biti i to što će Udruga SPAS  i Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo predstaviti svoj rad zbog promicanja mogućnosti udomljenja pasa, ali i uključivanja javnosti u program davanja potpore udrugama za zbrinjavanje životinja prikupljanjem donacija u okviru te umjetničke akcije.

HDLU kaže da se preporučuju donacije od 5 EUR za kroki i radionicu te 20 EUR za keramičku zdjelicu ili šalicu. Sav prihod od donacija, naravno, ide udrugama Spas i Indigo te životinjama koje spašavaju i o kojima brinu.

Kolegij Znanost o kulturi iznjedrio DOGađaj

DOGađaj je projekt koji je nastao u sklopu kolegija Znanost o kulturi (radionica kulturnog mapiranja) izv. prof. dr. sc. Josip Zankija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. DOGađaj se održava u Parku Ribnjak 14. i 15. listopada, od 8.00 do 11.00 i od 18.00 do 21.00 sat.

Artupunktura je jedinstveni projekt Turističke zajednice grada Zagreb i njezinih partnera kojim žele povezati kulturu i turizam, s naglaskom na suvremenu kulturu te razvoj kulturne ponude i pozicioniranja grada Zagreba kao kreativnog središta i odredišta urbane kulturne scene. Artupunktura je platforma za kulturu i umjetnost koja objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu.

Foto: HDLU

DOGađaj 02

Najnovije

Naši partneri