Crikvenica: Inspekcija zabranila rad nelegalnom skloništu

crikvenica - zabranjen rad skloništu
Podijelite objavu
Nakon opetovanih prijava udruge Prijatelji životinja, veterinarska inspekcija zabranila je rad Veterinarskoj ambulanti Crikvenica na adresi na kojoj obavlja i djelatnost skloništa za nezbrinute životinje.

„Nakon što je udruga Prijatelji životinja poslala nekoliko prijava, veterinarska inspekcija zabranila je rad Veterinarskoj ambulanti Crikvenica d.o.o. na adresi gdje, kao pravna osoba, obavlja i djelatnost skloništa za nezbrinute životinje“. Objavili su to Prijatelji životinja na svojoj web stranici.

„Prijatelji“ navode da su „iz Državnog inspektorata naredili i da se osam pasa, smještenih na lokaciji koja nije registrirana kao sklonište niti nema uvjete, premjesti u druga registrirana skloništa! Skandalozna priča koju su pri tri mjeseca pokrenuli zaštitari životinja time je dobila sretan epilog“.

Crikvenica – kršenje Zakon o zaštiti životinja

„Psi i mačke dosad su se više od četiri godine smještale u neregistrirano sklonište na adresi različitoj od one prijavljene u Upisnik kućnih ljubimaca, za koje je Veterinarska ambulanta Crikvenica d.o.o. dobila dozvolu za rad, a koje je zatvoreno. Cijelo to vrijeme Ambulanta je sklapala unosne ugovore s gradovima i općinama za uslugu zbrinjavanja napuštenih životinja na temelju rješenja o obavljanju djelatnosti skloništa za zatvoreno sklonište. Time je kontinuirano i svjesno kršila Zakon o zaštiti životinja i Pravilnik o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje!“

Nedopustivo je da nadležne institucije čine prekršaje

„Skloništa moraju imati najviše standarde u postupanju prema životinjama jer one ionako već ispaštaju zbog ljudske neodgovornosti“, poručuju Prijatelji životinja i dodaju:

„Zahvaljujemo volonterima koji će izmještenim psima iz neregistriranog skloništa u Crikvenici tražiti domove i koji se svakodnevno angažiraju kako bi skloništa na njihovu području poslovala transparentno, zakonito i u cilju udomljavanja životinja. Nakon zatvaranja skloništa i premještanja pasa, očekujemo i sankcioniranje prekršitelja, i to bez pokušaja zataškavanja i odugovlačenja postupka. Nedopustivo je da nadležne institucije i same čine prekršaje!“

Foto: Udruga Prijatelji životinja

Najnovije

Naši partneri