Vlasnici pasa koji ne čiste za njima dobili maštovita upozorenja

Vlasnici pasa koji ne čiste za njima dobili maštovita upozorenja - volimpse.com
Podijelite objavu
Čačkalicama zabodenim u kakicu, na koje su zakačeni papirići s raznim porukama, sugerira se na to da vlasnici pasa koji ne čiste za njima u Primorskoj ulici u Zagrebu budu odgovorni.

Čačkalice s nabodenim papirićima, na kojima su ispisana razne poruke s kojima netko upozorava vlasnike na to da pokupe sa psom, pojavile su se i u medija. Jutarnji list naime piše o tome, da su vlasnici pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima u Primorskoj ulici u Zagrebu dobili originalno upozorenje.

Natpisi su dizajnirani u obliku zastavica. Netko se potrudio i oko same poruke. “Moj pas čini čuda”, “Volim Zagreb” i “Iz ljubavi prema susjedima”, poruke su neodgovornim vlasnicima pasa.

Neke upozoravajuće čačkalice nabodene su na pseće kakice. Ili pak u zemlju pored dreka. Duž Primorske ulice zamijećeno je dvadesetak zastavica s raznim porukama, ali i sličicama.

Doista maštovito!

“Nemam pojma tko je to stavio. Kad padne kiša, imat ćemo samo još više smeća. Oprat će pseći izmet, a ostat će nam čačkalice s papirićem. Svakako ne opravdavam neodgovorne vlasnike, ali nije bilo potrebe ni za ovim. Očito netko ima viška vremena”, rekao je Marin koji na mjestu gdje su postavljene protestne čačkalice šeta svoga psa.

“Lijepo da si je netko dao truda, sigurno je netko od susjeda. Stvarno ima puno psećih hrpica u malo zelenila u ulici. Nisu mi jasni samo ovi natpisi ‘volim Zagreb’, kao da je Grad kriv što pojedinci ne znaju osnove kulture”, rekla je Petra u izjavi za medije.

Ne znamo je li inicijativa uspjela, odnosno kako su reagirali vlasnici pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima. No, ostaje činjenica da je ovaj problem prisutan i u drugim gradovima u Hrvatskoj.

Naš portal Volim pse u svojim člancima potiče odgovorno ponašanje svih vlasnika pasa.

Cijelu priču objavljenu u online izdanju Jutarnjeg lista od 4. rujna potražite na poveznici.

Najnovije

Naši partneri