Veliki psi nepoželjni na Jadrolinijinim katamaranima

veliki psi tamara bellis unsplash
Podijelite objavu
Odluka da veliki psi ne mogu na brzobrodske linije donesena je u sklopu izmjena i dopuna Jadrolinijinog Pravilnika o prijevozu putnika, prtljage i tereta i stupila je na snagu 9. rujna.

Veliki psi ne smiju na Jadrolinijine katamarane! Vijest je to koju je objavio Radio Zadar, a koja se sigurno neće svidjeti vlasnicima pasa. Pravilo vrijedi za brzobrodske linije, dok psi i dalje mogu na trajekte.

Veliki psi stoj, maleni naprijed

Odluka da veliki psi ne mogu na brzobrodske linije donesena je u sklopu izmjena i dopuna Jadrolinijinog Pravilnika o prijevozu putnika, prtljage i tereta i stupila je na snagu 9. rujna.

„Na brzobrodskim linijama dozvoljen je prijevoz samo malih kućnih ljubimaca u salonima, isključivo u torbi za nošenje i prijevoz kućnih ljubimaca maksimalnih dimenzija 45x 35×25 cm s vodonepropusnim dnom. Ukupna težina torbe s kućnim ljubimcem ne smije prelaziti 8 kg. Torba se mora držati ispod sjedala iii u krilu, a jednom putniku dozvoljava se samo jedna torba s kućnim ljubimcem. Za sve ostale kategorije kućnih ljubimaca zabranjuje se prijevoz brzobrodskim linijama“, stoji u Pravilniku.

Pet unfriendly katamarani

Pojašnjeno je da „u slučaju prigovora putnika na ponašanje životinja smještenih u salonu katamarana, zapovjednik ima pravo iskrcati vlasnika i životinju problematičnog ponašanja u prvoj luci pristajanja, bez prava na povrat prevoznine“.

Iz Jadrolinije su priopćili da su „s obzirom da trenutačno ne postoje tehničke mogućnosti za smještaj bokseva na našim brzim brodovima, morali donijeti odluku o nemogućnosti prijevoza velikih životinja težih od 8 kg!“

Dakle, trajektima psi i dalje mogu putovati, prema postojećim pravilima, ali katamarani su od sada pet unfriendly. Kako će na to gledati turisti koji u sve većem broju idu na godišnje odmore sa psima, vidjet ćemo već iduće ljeto, bude li ova odluka i dalje bila na snazi.

Foto: Unsplash, Tamara Bellis

Najnovije

Naši partneri