Ubio psa vatrenim oružjem!

ubio policijska svjetla Max Fleischmann
Podijelite objavu
Grozno - policija ga sumnjiči za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te ubijanje i mučenje životinja.

Užasan događaj zbio se u šumskom predjelu u Ozlju. Ondje je 67-godišnji muškarac 25. studenog hicem iz vatrenog oružja ubio psa! Vlasnica psa nalazila se u neposrednoj blizini, zajedno sa jednim muškarcem, jer su u tom trenutku šetali sa psom.

Nevjerojatno zvuči navod Policijske uprave karlovačke da su se u trenutku usmrćivanja psa žena i muškarac nalazili u neposrednoj blizini psa – na udaljenosti od oko metar i pol. Time je, kaže policija, osumnjičenik doveo u opasnost i njihove živote. Ubojstvo psa dogodilo se samo 100 metara dalje od posljednje obiteljske kuće u naselju.

Psa ubio dok je hodao uz vlasnicu, a u kući držao arsenal oružja

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Policijske postaje Ozalj, provedeno je više istražnih radnji, u sklopu čega su, na temelju naloga Županijskog suda u Karlovcu, obavljene i pretrage doma i prostorija koje osumnjičeni muškarac koristi, kao i pretraga njegovog automobila. Oduzete su mu četiri lovačke puške, lovački pištolj i 758 komada streljiva raznih kalibara koje je legalno posjedovao te 116 komada streljiva za koje nije posjedovao dozvolu, izvijestila je policija.

U cilju utvrđivanja točnih okolnosti nastanka ovog događaja slijedi obdukcija usmrćenog psa te eventualna daljnja potrebna vještačenja.

Protiv osumnjičenog muškarca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Razlog – sumnja u počinjenje kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Ubijanje i mučenje životinja te optužni prijedlog nadležnom sudu sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog nedozvoljenog posjedovanja streljiva.

Foto: Unsplash – Max Fleichmann

Najnovije

Naši partneri