Trening K9 timova na snijegu

trening plata hgss 01
Podijelite objavu
Na Platku je, u snježnim uvjetima, održan redovni komisijski trening potražnih timova Hrvatske gorske službe spašavanja. Sudjelovala su 24 🐾 potražna tima.

„Naše četveronožne kolege “borili” su se s izazovima u snježnim uvjetima!“ Tako je Hrvatska gorska služba spašavanja izvijestila o nedavno održanom treningu K9 Odjela Komisije za potrage u domaćinstvu stanice Rijeka. Komisijski trening održan je na Platku, u snježnim uvjetima.

HGSS dalje obavještava da su ukupno 24 🐾 potražna tima iz Hrvatske sudjelovala na treningu na Platku. Uz njih, sudjelovali su i markiranti i članovi drugih srodnih udruga.

Trening prilagođen vremenskim uvjetima

„Radilo se u manjim grupama ovisno o dobi i iskustva pasa. Iako zamišljen kao lavinski, ovaj vikend trening prilagođen je tadašnjim vremenski uvjetima. Treniralo se traženje na otvorenom području u snježnim uvjetima, iako se uspio iskoristiti i utjecaj jake bure koja je stvorila zapuhe te se moglo kopati i stvoriti skrivalište za lavine.“ Ističu to HGSS-ovci o redovnom treningu održanom od 19. do 21. siječnja.

Velika važnost potražnih timova sa psima najbolje se vidi u njihovom sudjelovanju u brojnim akcijama potraga, kad su dokazali da su nezamjenjivi na terenu.

Dio atmosfere u zimskim bajkovitim ❄️ uvjetima Platka možete vidjeti na fotografijama HGSS-a.

Najnovije

Naši partneri