Toma – pomognimo psu kojeg je bivši vlasnik zapalio

toma 01
Podijelite objavu
U tijeku je akcija tvrtke Ecodog „Njuškice za Tomine vječne suze“. Njome se skupljaju sredstva potrebna da bi Toma što kvalitetnije živio i dobivao svu medicinsku skrb.

Toma je pas koji je doživio, i čudom preživio, ono najgore od čovjeka – zapaljen je! Da, dobro ste pročitali, netko nezamislivo okrutan, nehuman, nasilan i bešćutan zapalio je Tomu pa je on izgorio i ostao bez ijedne dlake na tijelu.

O Tomi brinu u udruzi Farmica u Našicama i to već dvije godine. Budući da je njegova koža pretrpjela velika oštećenja, izgubio je folikule dlaka. Skrbnici, stoga, koriste lijekove Trental, Ciklosporin, Melatonin, razne preparate i posebnu prehranu, kako bi tako potaknuli preostale folikule i smanjili upalu na goloj koži. Ondje Toma dobiva medicinsku njegu, ali i sigurnost i ljubav koju zaslužuje.

No, troškovi liječenja su skupi. Mjesečna terapija i hrana za Tomu stoje oko 250 eura. A nije Toma jedini u Farmici…

Toma – pas hrabrost

U svoj toj strašnoj nesreći, Toma ima i malo sreće. Naime, u posjet Farmici stigli su ljudi iz zagrebačke tvrtke Ecodog koja proizvodi ekološke vrećice je za prikupljanje psećeg izmeta. Duboku su ih potresle Tomine suze i odlučili su pomoći…

„Dok smo gledali Tominu hrabrost i snagu, nismo mogli zanemariti osjećaj ljutnje i razočaranja prema čovjeku koji je nanio takvu patnju. Kako netko može biti toliko bezosjećajan, toliko okrutan prema biću koje samo želi ljubav i pažnju?

No, usprkos svemu, Toma je ovdje. Ovdje je, pokazujući nam svoju nevjerojatnu izdržljivost i volju za životom“, kažu u Ecodogu.

Njuškice za Tomine vječne suze

U Ecodogu nisu dvojili, odlučili su pokrenuti kampanju za skupljanje sredstava „Njuškice za Tomine vječne suze“:

„Kako bi Tomi učinili ostatak života još ugodnijim, pozivamo vas da se pridružite našoj kampanji za skupljanje sredstava „Njuškice za Tomine vječne suze“. Svaka donacija će biti od velike pomoći kako bismo olakšali trud Farmici i osigurali da Toma dobije svu potrebnu njegu i ljubav koja mu je potrebna.

Osim fizičkih ozljeda, ponekad, na Tominoj njuškici vidljivi su tragovi suza, podsjećajući nas na patnju koju je pretrpio. Neka Toma postane simbol snage, izdržljivosti i ljubavi. Osigurajmo mu zdrav i veseli život pun ljubavi“.

toma 02

Toma – kako mu pomoći?

Ovisno o mogućnostima, uplatite 5, 10, 20 ili 50 eura uz napomenu ZaTomu (opis plaćanja). Sredstva se uplaćuju direktno Farmici.

Prvih 30 sponzora koji uplate 20 ili 50 sura, od Ecodoga na dar dobivaju personaliziranu žvak-žvak ecodog žvakalicu za pse. Nakon uplate, javite im se u inbox FB stranice ecodoga i pošaljite im potvrdu o uplati.

Podaci za uplatu su:

Udruga Farmica

IBAN HR5923400091110916596

Opis plaćanja: Za Tomu

Pošto su lijekovi za Tomu pri kraju, Ecodog će osigurati sredstva za prvi mjesec (lijekovi/hrana).

Teško je ostati imun na Tomine suze

Na kraju iz tvrtke kažu da je već prva donacija koju je Ecodog primio dovoljna za mjesečne troškove 💚 Stoga Ecodog zahvaljuje Rozi, Grgi, Žuži i njihovim ljudima te svim ostalim donatorima.

Jasmin Hodžić iz Ecodoga kaže da se prvi put upustio u ovakvu kampanju te da je pozitivno šokiran velikim odazivom na akciju. Dodaje da je najvažnije da se za Tomu skupi dovoljno za podmirivanje troškova njegove medicinske skrbi, a bit će novca i za uređenje njegovog prostora u Farmici.

Mi zahvaljujemo i ljudima Farmice i Ecodogu i svim dosadašnjim i budućim donatorima.

Toma, drži se, pogledaj samo koliko nas se udružilo da ti vratimo vjeru u ljude💞

Foto: Ecodog

Najnovije

Naši partneri