Snoopy

Snoopy - astronauti.
Podijelite objavu
Snoopy se prvi put pojavio u stripu Charlesa M. Schulza 4. listopada 1950. godine, on je inteligentni bigl i ne voli mačke.

Jedan od poznatijih fiktivnih likova pasa je Snoopy. Taj pas Charlieja Browna iz stripa Peanuts, a kasnije i iz crtanog filma, vrlo je inteligentan i sigurno su nam svima poznate slike na kojima leži na krovu svoje kućice. „Otac“ mu je Charles M. Schulz i navodno ga je želio nazvati Sniffy, a onda se ipak odlučio za ime Snoopy. Ovaj crtani lik je bigl, a najbolji mu je prijatelj žuti ptić Woodstock koji je, kažu, ime dobio po legendarnom festivalu.

Snoopyjeva slava gotovo da je nadmašila slavu njegovog vlasnika Charlieja Browna, a jedna od njegovih najpoznatijih „misli“ je – Moj život nema svrhe, nema smjera, nema cilja, nema smisla, a ipak sam sretan.

Maskota Apolla

Snoopy ne voli mačke, a zanimljivo je da su mu „dodijelili“ i tip osobnosti ENFP – aktivist, što bi značilo da je istinski slobodnog duha i glavni zabavljač u društvu.

Snoopy se prvi put u stripu pojavio 4. listopada 1950. godine, dakle sada je već pas u ozbiljnim godinama. Koliko je poznati i prihvaćen, vidi se i iz toga da je nakon požara u Apollu 1, Snoopy čak postao službena maskota zrakoplovne sigurnosti, testiranja i ponovne izgradnje programa Apollo.

Za kraj podijelimo još jednu njegovu misao koju bismo svi mogli usvojiti – Kad te život sruši, otkotrljaj se i gledaj u zvijezde.

Najnovije

Naši partneri