Slatko iščekivanje – evo 10. rođendana

Podijelite objavu
Gala se trenutačno nalazi u slatkom iščekivanju. Idući joj je tjedan, naime, rođendan. I to veliki - deseti! Pročitajte Galin predrođendanski blog i provjerite sprema li joj S rođendansko slavlje!

Idući mi je tjedan deseti rođendan. 10! I zato me drži slatko iščekivanje. Ne mogu vjerovati da već imam toliko godina, a ne može ni S, iako ne znam što se ona toliko čudi. Pa ona ne može vjerovati ni da je sama puno bliže šezdesetoj, nego pedesetoj, tako da ne vidim zašto bi joj mojih deset bilo puno. Uglavnom, ne znam jeste li „ubrali“ kako je svoj rođendan proslavio Castro? Ne, ne, nema taj mali veze s Fidelom. Mislim na Castra onoga Marka Grubnića, modnog mačka (čuj, mačka, a što fali psima. Mi hrtovi smo, recimo, puno veći šminkeri, nego mačke…).

Dakle, torta, kolačići, bazen (ej, bazen), koktelčići, brendirana odjeća… Ukratko, tematski rođendan. Castro je klinac i ima samo tri godine, tako da ne mogu ni zamisliti kako li će tek proslaviti deseti, vjerojatno će mu Happy birthday zapjevati zajedno Lady Gaga i Harry Styles 🤑

Slatko iščekivanje i rupe u pamćenju

Prvo vam želim reći da sam sigurna da će i meni moja S pripremiti nešto jednako tako glamurozno! Premda, da budemo potpuno otvoreni, svaki put skoro zaboravi moj rođendan. A onda gleda u kalendar i čudi se. Ona inače sve piše – planove, ideje, sastanke, rođendane, obljetnice, dogovore, odgovore, odlaske frizerki, kozmetičarki, sve.

Pamćenje joj nije baš na visokoj razini (za razliku od mene) pa to najprije zapiše u kalendar koji visi na zidu, onda doda u mobitel pa onda i u neki od svojih desetak rokovnika. I sami možete pretpostaviti da se onda ne može sjetiti u kojem je to rokovniku pa je na njih sad počela pisati – Portal, Gala, PR, Privatno i tako dalje. Na jednom čak piše Politika, ali pst, nemojte nikome reći.

Torta: pirovo brašno, mlijeko bez laktoze…

Dakle, veli S, ovo ti je deseti rođendan, Galo, moramo neku tortu pripremiti. Znači, slatko iščekivanje, mislim si ja. Pa vidi ona da može naručiti tortu iz Zagreba, dođe busom, ali vruće je, a nju je i strah da se torta ne zgnječi, ne pokvari ili, pak, da je netko od putnika ne pojede. Ipak taj put od Zagreba do Rijeke traje i traje (sreća da ne ide vlakom). Pa je odlučila da će sama (čuj mene, sama 😆, pomoći će joj mama koju zovem nona kao i moja M) nešto pripremiti.

I tako ona kopa po bespućima Interneta i traži i smišlja i kombinira i nađe nešto pa čita na glas: „400 grama pirovog brašna, 2 čajne žličice praška za pecivo, 3 jaja, 125 grama ribanog ementalera, 150 mililitara mlijeka bez laktoze, 75 mililitara suncokretovog ulja…“ Pa ovo je torta za mene, a ne za tebe Galičak, doda i smije se. I nastavi tražiti dalje. Nakon dugog surfanja, odluči da će sama napraviti tortu, ali neće ništa peći, nego će mi kuhati varivo baš kako ja volim i onda oblikovati od njega tortu.

Slatko iščekivanje slavlja

Nemam pojma slavite li i vi rođendane vaših pasa. Ili vaših iguana, mačaka, zmija, kanarinaca, papiga, zečeva. Dakle, rođendane vaših ljubimaca. Ali nadam se da slavite. Ja obožavam kad se nešto slavi ili kad je S sretna i uzbuđeno cupka po kući jer onda i mene to malo ponese pa trčkaram za njom gdje god krene. Dobro da nam stan nije velik pa ne mogu zalutati, a ona mi ne može pobjeći.

Ovih dana malo više boravim u kuhinji, otvorim njuškom (prednost nas hrtova je duuuugi 👃) kantu za smeće i malo pronjuškam, čisto da vidim je li se već odlučila za sastojke i da provjerim da nije bacila nešto što je još iskoristivo i jestivo.

Jedva čekam 3. lipnja

Bazen i mi imamo baš kao i Castro, tu i tamo čak i uskočim u njega, malo radim valove i onda napravim dva đira po dvorištu i jako sam sretna i važna. Torta, hm, nju će S valjda nekako sklepati, premda je ona više za kolače od badema, voćne kolače ili, pak, pašta-kreme.

Nadam se da neće nabaviti svijeće, ne treba nam još i vatra na ovu vrućinu. A moje slatko iščekivanje odnosi se i na – dar! Plišanaca imam mali milijun pa me baš zanima s čim će me S za ovaj jubilarni rođendan iznenaditi! Jedva čekam 3. lipnja…

Najnovije

Naši partneri