Sladoled – rashladite psa poslasticom

sladoled 01
Podijelite objavu
Sladoled je toliko popularan, da se treće nedjelje u srpnju obilježava Svjetski dan sladoleda. A baš ovih dana iz samoborske kavane Livadić stiže odlična vijest – ponudu su proširili sladoledom za pse!

Sladoled je toliko popularan, da se baš danas, treće nedjelje u srpnju, obilježava njegov dan. Sjajna poslastica bar će nas malo rashladiti, posebno tijekom ovako vrućih dana.

Hlađenje je važno i kad je riječ o našim psima, a u tome im i mi možemo pomoći. No, što se njih tiče, sladoled i nije baš najbolji izbor. Psi, naime, ne podnose dobro laktozu, a uz to je sladoled pun šećera pa ga ja dobro izbjegavati.

Sladoled da, ali ne “ljudski”

Naravno, uvijek možete sami pripremiti sladoled, a sastojci koje možete koristiti su jogurt, banana, maslac od kikirikija, jabuke, mrkve… Malo mašte i kreativnosti, malo miješanja, a onda zaleđivanje i eto gotove poslastice. Najbolja će vam nagrada biti zadovoljna njuška dok bude lizala slasticu. A ne zaboravimo da lizanje sladoleda ne hladi samo nas, nego se tako hlade i psi.

Osim „sam svoj majstor“ varijante, srećom, postoji i alternativa – sladoled za pse.

Samoborski sladoled za peseke

A baš dok mi slavimo Svjetski dan sladoleda, iz Samobora nam stiže osvježavajuća vijest. Kavana Livadić mjesto je poznato po legendarnim samoborskim kremšnitama, a sada su nas razveselili viješću da misle i na naše dlakavce.

– Ovog ljeta, u Livadiću se i vaš najbolji četveronožni prijatelj može osvježiti sladoledom 🐕🐶 Organski je i bez glutena, posebno ručno proizveden za peseke, kažu u Livadiću.

Na kraju dodaju da je kušačica oduševljena 🍦☀️🌞 i prilažu njezinu fotografiju.

Eto prijedloga svima koji ovo ljeto planiraju do Samobora – svoju njuškicu obavezno odvezite na slasno rashlađenje u Livadić pa javite kako mu/joj/im se sviđa hladna poslastica!

Fotografije: Unsplash; FB Kavana i hotel Livadić Samobor

sladoled 02

Najnovije

Naši partneri