Škotski ovčar spašen s Učke – HGSS vratio „Lesija“ kući

skotski ovcar hgss 01
Podijelite objavu
Tomi, a ne Lesi, škotski je ovčar koji se odvojio od vlasnika na nepristupačnom terenu Sisola i nije se mogao vratiti pa je u pomoć morao biti pozvan HGSS.

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja opet su imali akciju u kojoj su spašavali jednog psa. Spašen je škotski ovčar, i to s jako nepristupačnog terena na Učki, zbog čega je u pomoć morala priskočiti ekipa HGSS stanice Rijeka.

– Poziv u pomoć zaprimamo u nedjelju 21.4. oko 12:00 sati. Saznajemo da se radi o škotskom ovčaru koji se, tijekom šetnje s vlasnikom, odvojio na izrazito nepristupačan i težak teren na području Sisola nakon čega se više nije mogao vratiti, a vlasnik do njega nije mogao pristupiti, objavio je riječki HGSS.

Akcija Sisol bila je zahtjevna i trajala je dva dana. No, čini se da je škotski ovčar Tomi bio strpljiv jer je znao da ga spašavaju.

Škotski ovčar Tomi u avanturi života

– Prvog dana na teren izlazi 6 članova HGSS stanice Rijeka, koji neuspješno pokušavaju locirati psa iz dva različita pristupna smjera. Spuštanjem mraka obustavlja se intervencija prvog dana. Drugog dana intervencije na teren izlazi 7 članova koji nakon uspješnog lociranja škotskog ovčara vrše tehničke pripreme za pristup i podizanje psa na sigurno, objasnili su HGSS-ovci.

Škotski ovčar nalazio se na dnu strme jaruge. Stoga su gorski spašavatelji u ovoj intervenciji morali koristi užad i sustave za podizanje.

– Intervencija je uspješno privedena svome kraju nakon što je pas Tomi neozlijeđen vraćen svome vlasniku. Time je ova dvodnevna akcija završila u ponedjeljak oko 18:00 sati.

Još jedan spašeni život i još jedna zahvala HGSS-u! A Tomiju savjet za buduće šetnje po brdima – drži se svog vlasnika 😉

Foto: HGSS stanica Rijeka

Najnovije

Naši partneri