Radna skupina KRAS PGŽ-a pokrenula akciju Udomi, ne kupuj

Radna skupina KRAS PGŽ-a pokrenula akciju Udomi, ne kupuj - Volim pse
Podijelite objavu
Akcijom se promovira udomljavanja pasa. Radna skupina KRAS udomiteljima osigurava besplatnu edukativnu radionicu o dresuri i odgovarajućem načinu postupanja s udomljenom šapicom.

U povodu Svjetskog dana zaštite životinja, radna skupina Primorsko-goranske županije za zaštitu životinja KRAS pokrenula je akciju Udomi, ne kupuj kojom se promovira udomljavanje pasa. Radna skupina KRAS ovu plemenitu akciju osmislila je tako da se udomiteljima osiguravaju besplatna edukativna radionica o dresuri i odgovarajućem načinu postupanja s udomljenom šapicom.

Edukacija je za sve sudionike besplatna

Radna skupina KRAS PGŽ-a pokrenula akciju Udomi, ne kupuj - Volim pse

“Edukaciju će se održati u obliku radionice na temu osnova dresure i lijepog ponašanja psa. Broj mjesta je ograničen. Trajanje edukacije je 4 sata te će se održati u dva navrata od po dva sata. Na edukaciji sudjeluje vlasnik sa svojom šapicom te se na licu mjesta demonstriraju tehnike dresiranja i obuke pasa. Tako želimo nagraditi one koji su se odlučili za udomljavanje i pomoći im da steknu osnovna znanja o načinu na koji treba pristupiti psu i kako ga naučiti lijepom ponašanju”, pojašnjava za naš portal Volim pse Tea Trdoslavić, zamjenica predsjednika KRAS-a i ujedno savjetnica za pravne poslove u Upravnom odjelu.

Naša sugovornica ističe da se ovom akcijom promoviramo i odgovorno ponašanje vlasnika.

Edukacija je za sve sudionike besplatna te ju u cijelosti financira Primorsko-goranska županija.

Vodič za vlasnike pasa

Na edukaciji će vlasnici dobiti edukativni letak te Vodič za vlasnike pasa „Šapicama po Primorsko-goranskoj županiji” sa mnoštvom korisnih informacijama i pet friendly sadržaja.

Letak sadrži tri vrste informacija – propisi koji reguliraju zaštitu životinja i kućne ljubimce, osnovne obveze vlasnika pasa i aktivne načine uključivanja u zaštitu životinja.

Vodič za vlasnike pasa „Šapicama po Primorsko-goranskoj županiji” sadrži mnoštvo informacija namijenjenih građanima i posjetiteljima Primorsko-goranske županije: o propisima, suživotu u urbanoj sredini, socijalizaciji, načinu zaštite, pružanju prve pomoći šapici. Vodič donosi ideje za šetnju ili odlazak na plažu, mogućnosti smještaja specijaliziranih za prihvat kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Tu je i pregršt drugih zanimljivih informacija.

Da udomljavanje pasa, pa i onih starijih, može biti super stvar, potvrđuje i priča o Arcu koju možete pročitati na našem portalu.

Radna skupina KRAS sastavljena je od stručnjaka

A svi zainteresirani za ovu pogodnost KRASA-a pozivaju se da se jave do 31. listopada na e-mail: tea.trdoslavic@pgz.hr. U e-mailu pošaljite fotografiju i ime udomljenog psa, ime i prezime vlasnika i kontakt informacije.

Inače, Radna skupina KRAS sastavljena je od stručnjaka i dionika na području zaštite životinja.

“Osnovni smisao i cilj rada KRAS-a je koordinacija i povezivanje svih dionika uključenih u zaštitu životinja, razmjenu dobre prakse i promicanje dobrobiti i zaštite životinja općenito. Predsjednik KRAS-a je zamjenik župana Petar Mamula, a za administriranje rada KRAS-a je nadležan Upravni odjel za poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije”, pojašnjava Tea Trdoslavić.

Udomljavanje pasa potpomaže i Grad Rijeka o čemu možete više pročitati na ovoj poveznici.

Najnovije

Naši partneri