Prosvjed protiv zlostavljača životinja – Dosta je više

prosvjed ne je uvijek NE
Podijelite objavu
Prosvjed protiv silovatelja, zlostavljača i ubojica životinja organizira Građanska inicijativa Ne je uvijek NE, a održava se u četvrtak u 17 sati na Jelačićevom trgu u Zagrebu.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića za sutra (14. rujna) u 17 sati najavljen je prosvjed nazvan „Dosta je više“. Građanska inicijativa Ne je uvijek NE, kao organizator prosvjeda, poziva građane da dođu i dignu glas protiv silovatelja, zlostavljača i ubojica životinja.

Kaznena djela na štetu životinja ne smiju proći nekažnjeno, poručuju iz Udruge. Povod je prosvjedu, naime, vijest da bi muškarac, u odsutnosti osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja (seksualno je zlostavljao svoja dva psa i mučio ih, a kujica je na kraju podlegla ozljedama), zbog zastare mogao izbjeći kaznu.

Sve više zlostavljača životinja

– Cilj prosvjeda je upozoriti na porast broja silovatelja, zlostavljača i ubojica životinja, koji zbog pravnih i drugih propusta prolaze nekažnjeno za svoja zlodjela. Životinje su nemoćne žrtve i trebaju naš glas kako bi monstrumi koji su im uništili živote završili u zatvoru. Također, prosvjedom se želi poručiti koliko je važno da kaznena djela na štetu životinja nikada ne prođu nekažnjeno!, poručuju u Udruzi Prijatelji životinja.

– Osim što nesankcioniranje počinitelja nanosi životinji dodatnu nepravdu, ujedno ohrabruje silovatelje, zlostavljače i ubojice na ponavljanje zločina prema životinjama…

Budimo podrška našim životinjama

– Ljudi moji dođite na prosvjed budite glas razuma i podrške svim našim životinjicama one vas jedino iskreno i bezuvjetno vole……nikada vas nisu opljačkali napale…osim u samoobrani…klevetale…rugale se….jedino što one znaju VOLJETI…..pa pokažite svojim dolaskom da i vi njih volite, objavila je jedna od govornica, Nina Kalember, u ime Udruge Ne je uvijek NE.

Podsjetimo, Prijatelji životinja, Pokret za životinje, Mace Funcutice, Ranger – Čuvari prirode Hrvatska, udruga Sretno dvorište, Eyes of an Angel i građani prije desetak dana uputili su dopise premijeru Andreju Plenkoviću u kojima upozoravaju na ovaj slučaj i kažu da „hrvatske institucije prebacuju odgovornost za izručenje“.

Foto: cover Prijatelji životinja

Najnovije

Naši partneri