Pet friendly Zagreb – TZ ima web portal za putnike s ljubimcima

Pet freindly psi u hotelu
Podijelite objavu
Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je specijalizirane web stranice kako bi na jednom mjestu objedinila informacije vezane uz mogućnosti i obaveze za sve putnike s ljubimcima.

„Zagreb je grad poznat po gostoljubivosti pa Zagrepčani svoja srca i raširene osmijehe rado poklanjaju i kućnim ljubimcima“, piše na pet friendly specijaliziranim web stranicama koje je Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) pokrenula kako bi na jednom mjestu objedinila informacije vezane uz mogućnosti i obaveze za sve putnike s ljubimcima.

Kako kažu u TZGZ-u, putovanje s kućnim ljubimcima zahtijeva detaljno planiranje, stoga se na stranicama može pronaći popis tzv. pet friendly smještajnih i ugostiteljskih objekata, veterinarskih službi, skloništa, kao i psećih parkova, salona i kulturnih institucija koje omogućuju ulaz kućnim ljubimcima.

Više od 50% putnika vodi ljubimce na odmor

„Svjetske statistike jasno pokazuju da su kućni ljubimci neizostavni članovi mnogih obitelji diljem svijeta. S više od milijardu kućnih ljubimaca globalno te s impresivnom brojkom od 150 milijuna kućnih ljubimaca samo u Sjedinjenim Američkim Državama, izvjesno je da putnici sve više žele putovati u pratnji svojih četveronožnih prijatelja.

Prema istraživanjima, više od 50% putnika diljem svijeta vodi svoje ljubimce sa sobom na odmor, a velik broj vlasnika pasa odabire tzv. pet friendly hotele za svoj smještaj. U tom smislu, posebno mi je drago da s ovim stranicama dodatno ističemo naš grad kao prepoznatljivu destinaciju koja pruža dobrodošlicu posjetiteljima s kućnim ljubimcima, a istu ćemo na ozbiljnoj razini moći već iskazati krajem travnja kada je najavljeno održavanje svjetske izložbe pasa – World Dog Show 2024 na Zagrebačkom velesajmu“, kazala je direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

40 % pet freindly hotela u Zagrebu

Na webu su i neke zanimljive informacije. Primjerice, da 80 % vlasnika ljubimaca u Hrvatskoj vodi ljubimca sa sobom na putovanje, pritom se najčešće voze automobilom. Ili da se 53 % psećih ljubimaca u Hrvatskoj uljepšava u salonima za uređivanje kućnih ljubimaca. Ističu i da Zagreb ima čak 40 % pet friendly hotela.

Uglavnom, želite li istražiti Zagreb, planirati putovanje, doznati nešto o događanjima u Zagrebu ili pronaći mjesto za noćni izlazak, ručak ili sportsku dvoranu, sve ćete to moći na stranicama.

Turistička je zajednica mislila i na strane goste pa su web stranice dostupne i na engleskom jeziku, s ciljem pružanja informacija što širem krugu posjetitelja. Kontinuiranim ažuriranjem sadržaja i informacija osigurat će se da ljubimci i njihovi vlasnici mogu u potpunosti uživati u svim ljepotama i sadržajima koje Zagreb ima za ponuditi. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u stvaranju inkluzivnog turističkog iskustva koje će Zagreb učiniti još privlačnijom destinacijom za sve ljubitelje putovanja s kućnim ljubimcima, poručuju iz TZGZ-a.

Foto: privatni album

Najnovije

Naši partneri