Pasograd – novi park za pse u Zagrebu

Podijelite objavu
U zagrebačkoj četvrti Brezovica otvoren je 2000 m² prostran park za pse, ograđen sigurnosnom ogradom. U subotu, 12.11., organiziraju prvu humanitarnu akciju.

Lijepa vijest stiže nam iz zagrebačke Brezovice. Ondje je nedavno otvoren Pasograd, siguran i čist privatni park za pse koji se prostire na čak 2000 m² prostora. I svih 2000 m² prostora ograđeno je sigurnom žičanom ogradom visine gotovo dva metra.

Pasograd za uživanje

Vlasnica Pasograda, Zagrepčanka Tatjana P. Naglić, i sama je, sa suprugom, vlasnica 4 psa. Na pitanje kako su došli na ideju otvoriti park za lajavce, kazala nam je:

– Godinama se suprug i ja zapravo mučimo s neodgovornim vlasnicima čiji su psi napadali naše ljubimce. Rijetko smo uživali u šetnjama na gradskim livadama i parkovima onako kako bi vlasnik trebao uživati sa svojim psom. Smatram da bi to vrijeme trebao posvetiti psu, a ne oprezu oko toga hoće li će odnekud dotrčati pas koji ima loš dan. Tako smo temeljito očistili teren, poravnali ga i ogradili ogradom, tako da vlasnici mogu biti bez brige oko toga hoće li će im pas istrčati pod auto.

Povlačenje konopa.

Sigurnost prije svega

Vlasnicima Pasograda jako je važna sigurnost četvernožaca koji će ih posjećivati:

– Redovito se pregledava teren da šape budu sigurne, pazimo na higijenu i imamo visoke higijenske standarde jer ne želimo širenje nekih prenosivih bolesti od kojih su psi na gradskim livadama i parkovima u visokom riziku. Često se konzultiramo sa savjetnicima za ponašanje životinja oko uređenja parka i u narednim mjesecima stižu nam i agility sprave, gradit će se tuneli, a u planu za iduću godinu je i bazen. Jesen je idealna za puno trčanja i igru s drugim psima, za trčanje za lopticom, frizbijem ili, pak, za njuškanje i istraživanje, natezanje užadi i igru u kućicama… U svakom slučaju, planiramo puno toga i radimo na poboljšanju parka, priča nam Tatjana P. Naglić i dodaje: – Pasograd smatramo idealnim jer je daleko od kuća, tako da si psi mogu dati oduška i „zapjevati“ kad ih je volja, zrak je osjetno čišći nego u gradu, a ipak smo u zoni javnog prijevoza te se do nas iz centra Zagreba može doći i ZET-ovim autobusom.

Individualni termini za posebne pse

Park je od Arena centra udaljen 12 minuta vožnje autom, a od trga Bana J. Jelačića 25 minuta. Do samog parka , naglašavaju vlasnici, stiže se asfaltiranom cestom i zato zanemarite Google street view jer koriste stare fotografije, a ispred samog ulaza u osiguran je parking.

Pasograd ima svoj kućni red koji nalaže da vlasnik očisti za svojim psom, dok će, primjerice, gradonačelnik Pasograda vlasnike agresivnih pasa i onih s problemima u ponašanju uputiti na rezervaciju privatnog termina. Tzv. social termin od 60 minuta iznosi 50 kn, dok je privatni termin 100 kuna. Više informacija o Pasogradu i mogućnostima članarine potražite na njihovoj Facebook stranici i, uskoro, na njihovom webu.

Pasograd za Gina – 12.11. u 10 sati
 
Važno je naglasiti da u subotu 12.11. Pasograd organizira humanitarni događaj za Gina, psa Udruge S-Pas by Gloria Malin. Pas ima tumor koji se tretira u veterinarskoj bolnici u Postojni, no liječenje je jako skupo pa su se i “pasograđani” uključili u prikupljanje sredstava.
Tako u subotu od 10.00 do 17.00 sati možete doći sa psom i boraviti u Pasogradu neograničeno. Za neograničen boravak toga dana ulaz je 50 kn, a iznos se uplaćuje na račun udruge S-pas.

Billy, Bowie i Lou uživaju u Pasogradu.

Najnovije

Naši partneri