Ljeto je vrijeme za odmaranje, poručuje nam Gala

ljeto gala 01
Podijelite objavu
Ne znam za vaše njuškice, ali meni je vruće sve iznad 25 stupnjeva. Možda i iznad 22, da budem iskrena. Uz to, imam već 11 godina. Dama sam u zrelim godinama i zaslužila sam ja sve te svoje jastuke.

Kamačnik? Vruće je. Lokvarsko jezero? Vruće je. Fužine? Vruće. Severin na Kupi? Vruće je. Japlenški vrh. Vruće je. Tako nekako teče razgovor moje S i mene danas. Ženo draga, ljeto je, kud si ti navalila s tim šetnjama?!

I da, vruće mi je i najradije ležim na svom jastuku. A kad mi dosadi taj jastuk, odem u svoju depandansu, dvije sobe dalje. Na drugi jastuk.

Ljeto je za biti na nadmadracu

Ne znam za vaše njuškice, ali meni je vruće sve iznad 25 stupnjeva. Možda i iznad 22, da budem iskrena. Ljeto je, a to mi nije najomiljenije doba, iskreno govoreći. Uz to, imam već 11 godina. Dama sam u zrelim godinama i zaslužila sam ja sve te svoje jastuke. Itekako zaslužila. A samo da znate, u Gorskom kotaru nemam ni krevet ni kauč. Znam, zapanjeni ste. I ja sam.

Ali, dobro, donijela mi je posebni aloe vera nadmadrac. Kaže da je od neke memodream pjene. Koja god da je ta pjena, izgleda kao spužva. Znam, jer sam je malo iskopala. Čisto da provjerim kvalitetu…

Susret sa Zenom

Ujutro uvijek idemo u našu šumu. Ne idemo daleko jer je kopanje plinovoda uzbunilo životinje pa S misli da bismo mogle naići na nekog medu, recimo. A kako nije brza kao ja, sigurna je da bi se sama ostala natjeravati s njim. Dok bih ja već bila u kući 😊

A i točno na putu raste jedna divlja trešnja pa vidimo, a ja i njušim, da trešnja srnama i veprovima dosta dobro djeluje na probavu. Uglavnom, motamo se po poznatim stazama.

Uz to, nekidan smo imale bliski susret s jednim psom, vučjakom koji nas je dočekao pred našom kućom. Dragi moji, da ste me samo vidjeli… S se ukočila jer nas je već dva puta lani napao, ali smo se mi obranile bez ikakvih posljedica. Ovog puta počela sam lajati prije nego li se majstor uopće snašao. Haha, da ste samo vidjeli kako je sakrio svoj kitnjasti rep i odjurio natrag svojoj kući. Ti ćeš meni prepadati moju S! E moj Zen…

Sprint ili maraton

Već dugo nisam trčala. Samo trčkaram uz S. Malo ispred nje, malo iza nje. A malo uz nju. To najviše voli pa joj ispunim želju. I onda mi je jučer došao gušt i potrčala sam. U svom stilu. Hrtovskom. S kaže da sam trčala dvadesetak metara. Ja mislim da je bilo barem trideset. Ma što trideset, vjerojatno bliže 35!

Nemojte se čuditi. Mi engleski hrtovi ionako nismo za duge ture. To Španjolci vole po šumama jurcati. Mi smo atletičari na kratke pruge. A pogotovo nismo za trčanje, sada. Jer, zapamtili ste, ljeto je.

Kupanje u Kupi

Uglavnom, najviše mi paše kad S radi. Jer onda se podrazumijeva da ja – ležim. Odlična kombinacija, ako mene pitate. Lani smo bile na Kupi, mislila je S da ću se kupati. Nisam. Ušla sam u tu njenu Kupu i stajala. Kao drvo, kaže ona.

Ove godine misli ići na jezero Sabljake s našim prijateljima. Jer, kao – ljeto je. No, to ćemo još vidjeti. Ionako sam crna i nema potrebe da vrijeme provodim na suncu. A S me brižno i pedantno briše cijelu onim svojim vlažnim maramicama, čim se vratimo izvana. Tako da sam ja jako čista. Neka se slobodno kupaju oni kojima kupanje treba 😉

Foto: privatni album Gale i S

Najnovije

Naši partneri