Krematorij za kućne ljubimce dobila i Rijeka

krematorij 01
Podijelite objavu
“Vet Memoria” je prvi riječki krematorij za uginule kućne ljubimce, čije usluge nudi Veterinarska stanica Rijeka. Potpuna je to novost u široj riječkog regiji, u Istri i na Kvarneru te će pomoći u oproštaju od voljene životinje.

„Značajna novost u spektru naših usluga i servisa od ovoga travnja je pokretanje prvog riječkog krematorija za uginule kućne ljubimce “Vet Memoria” u kojem je moguće izvršiti uslugu kremiranja uginulih pasa, mački, ptica, kunića i ostalih manjih ljubimaca“, objavila je Veterinarska stanica Rijeka.

„Vlasnici kućnih ljubimaca dobro znaju kako je po njihovom ugibanju oproštaj težak i emotivan, a jedan od većih izazova je kako da on bude dostojanstven uz čuvanje sjećanja na vjernog prijatelja i pratitelja“, objašnjavaju.

Krematorij – potpuna novost u široj riječkog regiji

Oproštaj od kućnog ljubimca prava je noćna mora svakoga tko ljubimca ima. Njihova bezuvjetna ljubav nešto je od čega se ne želimo nikad rastati. No, odlasci su neminovni, a ovakva uspomena na njih možda može ublažiti tugu zbog odlaska i odati mu počast na poseban način.

„Riječ je o usluzi koja je potpuna novost u široj riječkog regiji, u Istri i na Kvarneru te će pomoći u oproštaju od voljene životinje kroz dobivanje urne s ostacima koju je potom moguće pohraniti na groblju životinja ili čuvati doma.

Kao što je i inače slučaj s uslugama Veterinarske stanice Rijeka, postupak se od početne primopredaje do realizacije odvija pažljivo i profesionalno, prema pravilima uz podršku doktora veterinarske medicine“.

Trajno sjećanje na njuškice

„Ključno je znati kako je tijelo uginulog kućnog ljubimca moguće predati na svim lokacijama Veterinarske stanice Rijeka (Klinika Rijeka, Ambulanta Opatija, Ambulanta Mali Lošinj, Ambulanta Krk, Ambulanta Buje).

Konačan rezultat postupka je sačuvana uspomena u obliku pepela spremljenog u urnu koja se preuzima u istim ambulantama.

Urne potom možete spremiti kod kuće kao trajno sjećanje ili pak odložiti u posebne lokacije za odlaganje urni poput groblja za životinje KD Kozala. Urne i privjeske kao i ostali prikladni asortiman moguće je nabaviti u Veterinarskoj stranici Rijeka”.

Druženje koje se nastavlja

„Uz znanje i vještine doktora veterinarske medicine, prije svega nastojimo povećati kvalitetu života kućnih ljubimaca i produžiti im život i boravak s nama, kao vlasnicima. Ipak, svi smo svjesni da postoji dan kraja zajedničke igre, uzajamnog poštovanja i nesebične ljubavi.

Iz tog razloga nastala je nova usluga ne bi li makar malo ublažila bol i tugu jer i naši vjerni kućni ljubimci su zaslužili da imaju svoje mjesto vječnog počivališta, da im možete zapaliti svijeću, staviti cvijeće i prisjetiti se sretnih trenutaka provedenih zajedno. Na simboličkoj razini to je druženje koje se nastavlja“, drže u Veterinarskoj stanici Rijeka.

Sve detaljnije informacije o krematoriju možete se saznati u ambulantama Veterinarske stanice Rijeka, na njihovoj web stranici, a upite je moguće uputiti i na e-mail krematorij@veterinarska.hr

Foto: Unsplash; Veterinarska stanica Rijeka

Najnovije

Naši partneri