Kad je pas bez nadzora – dva napada u Bjelovaru

napada pasa celjust unsplash
Podijelite objavu
U jednom napadu pas je ubio drugog psa, dok je u drugom ugrizao muškarca, doznaje se iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

U Bjelovaru su se 1. travnja dogodila dva napada pasa. U jednom napadu, u parku Borik, pas je ubio drugog psa, dok je u drugom ugrizao muškarca. Psi su u tim trenucima bili bez nadzora.

Najprije se pas u vlasništvu 71-godišnjaka otkinuo s povodca kojim je bio privezan za klupu te napao drugog psa koji je uslijed zadobivenih ugriza uginuo. I 71-godišnju vlasnicu uginulog psa ugrizao je za ruku dok je pokušavala spasiti svog psa, te je upućena liječniku, izvijestila je policija iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Vlasnik psa udaljio se prije dolaska policijskih službenika, tako da će mu naknadno biti uručen obavezni prekršajni nalog o počinjenom prekršaju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dva napada – bijeg pa napad

Rekli smo da su se dogodila dva napada. Istog dana popodne na cesti u Gudovcu pas 60-godišnjeg mještanina napao je i ugrizao 47-godišnjeg muškarca. On je u tom trenutku prolazio ulicom vozeći se na električnom motociklu. Pas je istrčao iz ograđenog dvorišta vlasnika na kojemu su u trenutku napada bila otvorena dvorišna vrata.

47-godišnjak je zatražio medicinsku pomoć u Općoj bolnici „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar.

Zbog počinjenja prekršaja 60-godišnjem vlasniku psa kojeg nije držao pod nadzorom uručen je obvezni prekršajni nalog.

Foto: ilustracija – Unsplash

Najnovije

Naši partneri