Južna Koreja zabranjuje trgovinu psećim mesom

južna koreja zabrana 01
Podijelite objavu
Godina je 2024., a mi se radujemo jer Južna Koreja uvodi zakon kojim zabranjuje uzgoj pasa zbog mesa. Zakon stupa na snagu 2027.

Od 2027. godine u Južnoj Koreji bit će zabranjen uzgoj i ubijanje pasa zbog mesa. Zakon je to koji su ovih dana prihvatili njihovi parlamentarci. Njime će se konačno pokušati stati na kraj dugogodišnjoj praksi konzumacije psećeg mesa.

Da, godina je 2024., a mi se radujemo jer Južna Koreja uvodi zakon kojim zabranjuje uzgoj pasa zbog mesa 🙄. Boshintang je naziv gulaša od psećeg mesa koji se smatra delikatesom. Srećom, mladi Južnokorejci odbacuju tu, nama mučnu, tradiciju.

Južna Koreja lani imala 1150 farma pasa

No, vijest nikako nije do kraja dobra. Treba naglasiti da prema novom zakonu sama konzumacija psećeg mesa neće biti protuzakonita, navodi BBC 😠. Ta medijska kuća navodi da je „prema vladinoj statistici, Južna Koreja 2023. godine imala oko 1600 restorana sa psećim mesom i 1150 farma pasa“.

Ovoj povijesnoj odluci sigurno je doprinijelo i to što predsjednik Južne Koreje Yoon Suk Yeol i njegova supruga Kim Keon Hee imaju pet mačaka i šest pasa. To su Saeromi, Tory, Narae, Mari, Sunny and Olly.

NE konzumaciji psećeg mesa!

Mladi Južnokorejci i udruge koje brinu o dobrobiti životinja zadovoljni su s novim zakonom. No, oni koji žive od prodaje psećeg mesa izražavaju svoje nezadovoljstvo. “U nekim zemljama, recimo u Kini i Vijetnamu, jedu pse, pa zašto mi to zabranjujemo?”, pitaju se neki od vlasnika farma pasa.

I mi imamo pitanje, ali drukčije – što se čeka, kad će i te zemlje zabraniti uzgajanje i ubijanje pasa zbog mesa?

Samo ljubav💞

Najnovije

Naši partneri