Imena za pse – od Lune do Cezara

imena za pse - volimpse.com
Podijelite objavu
Luna, Bella, Lola, Molly, Lucy, Max, Charlie, Buddy, Rocky i Jack, najpopularnija su imena za pse na svijetu.

Rex, Medo, Nera, Bela, Riki, Maza, Floki… Nosi li jedno od ovih imena za pse i vaš dlakavi ljubimac? Ili ste ipak odlučili dati mu neko koje se ne koristit tako često? Ili neko potpuno posebno? Kako god odlučili, sigurno ga/ih volite najviše na svijetu, a mi smo za vas istražili koja to imena za pse najčešće biramo.

Lola, Bela, Rex, Ben…

Luna, Bella, Lola, Molly, Lucy najpopularnija su imena za pse na svijetu. Za kujice, naravno. Kod dečki, pak, to su Max, Charlie, Buddy, Rocky i Jack, dakle uglavnom ljudska.

I nama u Hrvatskoj sviđaju se Lola, Bela, pa onda Luna, Rubi, Tara, Zara… Od muških imena Max je očito najpopularnije i kod nas pa onda i Rex, Ben, Medo, Cezar…

A kako izabrati ime za psa? Svi, naravno, znamo za Beethovena, Lassieja, Mazu i Lunju, Perditu i Ponga, Scooby-Dooa ili Snoopyja. Hoocha, Nanu i Hachika.

Ne mora naš pas imati wow ime. Ali, bilo bi dobro da nije predugo, a i da nikoga ne vrijeđa. Možda prije odabira imena možda možete promisliti i o tome hoće li se u parku na njega odazvati još koji pas jer je jednostavno – prečesto.

Imena za pse – kako izabrati ono pravo?

Pasmina, izgled, boja, spol, veličina, sve to može biti ideja za ime. Također, možda vam ideju može dati neki od vaših interesa. Može to biti i, recimo, lik iz neke knjige ili pisac, slikarica, sportaš, nobelovka, znanstvenik… Ili volite prirodu pa i to može biti ideja, ili neka pjesma i omiljeni bend, strip pa onda voće, povrće (recimo Limun ili Menta su baš neobična i slatka imena). Možda želite izmisliti ime pa će vaš pas biti uistinu jedinstven. A možda ste jednom negdje upoznali nekog psa koji vas je toliko oduševio, da ste znali da ćete jednom svog psa nazvati po njemu.

Dakle, svakako dobro razmislite prije odabira imena za svog psa jer ćete ga/je tako zvati, nadamo se, jako dugo. No, na kraju krajeva, ipak je najvažnije da svog psa volite i da ga tretirate kao člana obitelji, a hoće li se zvati Atlas, Ritz, Happy ili Peso, Sava, Elba, Tesla ili Garo, manje je važno. Samo uživajte!

Najnovije

Naši partneri