Haski Yuki bez traga nestao. Jesu li ga ubili lovci?

Haski Yuki bez traga nestao. Jesu li ga ubili lovci - volimpse.com
Podijelite objavu
Miljenko Bernfest tvrdi da su mu psa ubili lovci. Haski Yuki nestao je u Bregovljani kraj Pušće, a prije toga Miljenko je čuo dva pucnja. Prozvano lovačko društvo osporava njegove navode

Čitatelji našeg portala skrenuli su nam pozornost na objavu na drušvenim mrežama Miljenka Bernfesta Bernija u kojoj tvrdi da su njegovog psa ubili lovci. Haski Yuki nestao je bez traga kraj Pušće kod Zaprešića, a prije toga Miljenko je čuo pucnjeve.

Zabrinuti Miljenko pokušao je dozvati psa. Sluteći najgore, krenuo je u potragu za psom.

Haski Yuki imao je GPS uređaj

“U nedjelju 100 metara od moje vikendice u Bregovljani kraj Pušće lovci su ubili Yukija. Kao da mi je netko ubio dijete”, napisao je Miljenko Bernfest na Facebooku. 

Haski Yuki imao je GPS uređaj, na osnovu čega Miljenko donosi ovaj zaključak.

“Kada je bio na stotinjak metara od kuće, čuo sam dva pucnja. Pričekao sam nekoliko sekundi i shvatio da se točka na ekranu, koja pokazuje kuda se kreće, ne miče. Odmah sam krenuo trčati prema lokaciji na karti koju je mobitel pokazivao”, kaže Miljenko u izjavi za medije.

Put prema lokaciji prepriječile su mu ograđene parcele i šuma zbog čega je morao okolnim putem. Ukupno je, kaže, od pucnjave do njegovog dolaska prošlo desetak minuta.

“Dok sam došao do tamo GPS uređaj je prestao raditi, odnosno ostao je zamrznut na toj lokaciji. Pretpostavljam da je uređaj uništen jer mi na mobitelu prikazuje da se baterija ne prazni. Nisam pronašao niti psa niti GPS”, kaže Miljenko koji je ustanovio da je njegova vikendica unutar lovnog područja Lovačkog društva Fazan

Poruka zastupnice Sandre Benčić

Lovište obuhvaća još desetak drugih vikendica. Prema zakonu o lovu, navodi Miljeno, unutar lovnog područja lovci smiju pucati na 100 metara od kuće. 

“Sada sam u razgovoru s drugim ljudima čuo da se više njih našlo u istoj situaciji. Ili su im upucali psa ili im je metak prozujao kraj glave itd. Mislim da bi trebalo provesti jednu akciju da se lovna područja maknu od naseljenih područja. Hrvatska je ionako poluprazna i prazni se stalno pa valjda se mogu lovišta locirati tamo gdje nema ljudi. Osjećam se grozno i ne bi htio da se takva situacija ponavlja a koliko vidim skoro pa da je uobičajena”, napisao je Miljenko na svom Facebook profilu.

Poruku o ovom slučaju poslala je saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić:

“Strava!!! Banda bahatih, najčešće pijanih i naoružanih tipova smije pucati gdje ih volja jer su se samoproglasili lovačkim društvom. Stvarno je vrijeme da se taj problem stavi na dnevni red Sabora i da se ta krvoločna aktivnost žestoko ograniči, ako se već ne može ukinuti. Ovome se mora stati na kraj”, napisala je Benčić.

Lovačko društvo Fazan demantira navode

Međutim, prozvano lovačko društvo osporava navode Miljenka Bernfesta.   

“Prije svega žao nam je na događaju koji se desio u našem lovištu kojim gospodari Lovačko društvo Fazan Pušća. Kako ste rekli na području naselja Bregovljana, pregledom knjige evidencije izlazaka koju vodi naš lovnik odgovorno i sa sigurnošću vam možemo reći da na navedeni datum 18.09.2022 (nedjelja) nitko od naših članova lovaca nije bio u našem lovištu. Isto tako nemamo niti jednog člana lovačkog društva koji živi u naselju Bregovljana”, tvrde u lovačkom društvu. 

Ističu da su članovi društva ujedno vlasnici pasa, te shvaćaju gubitak haskija. 

“Protiv smo bilo kakvog uklanjanja pasa iz lovišta na taj način. Isto tako za pomoć vam se možemo ponuditi kako biste pregledali teren sa mogućnošću pronalaska vašeg psa”, tvrde lovci i savjetuju Miljenka da događaj prijavi policijskoj postaji.

Najnovije

Naši partneri