Grad Gospić plaća prvo cijepljenje psa

Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"
Podijelite objavu
Grad Gospić i ove će godine snositi troškove prvog cijepljenja psa te cjelokupan trošak mikročipiranja pasa na gospićkom području.

Grad Gospić i ove će godine snositi troškove prvog cijepljenja psa na svom području. Cijepljenjem pasa osigurava se najpouzdanija zaštita i zdravlje pasa, smatraju u Gradu. Psi se štitite od smrtonosnih bolesti kao što su štenećak, parvoviroza, leptospiroza, zarazni hepatitis pasa, bjesnoća, zarazni kašalj, piroplazmoza ili Lymeova bolest, a cijepljenjem pasa štiti se i zdravlje ljudi, kažu u Gospiću.

Grad Gospić – briga o životinjama, ali i o ljudima

Budući da prema Pravilniku o označavanju pasa svi psi moraju biti označeni mikročipom, a njihov broj mora biti uveden u evidenciju ovlaštene veterinarske organizacije, Grad i ove godine financira troškove mikročipiranja pasa na gospićkom području u iznosu od 100% cijene.

Uz to, Gospić sudjeluje i u sufinanciranju troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka u iznosu od 50% cijene po jednoj životinji (pas ili mačka). Naime, napuštenih i ostavljenih životinja ionako je previše i sve veći su financijski teret za lokalne zajednice i građane. Grad i Veterinarska ambulanta Gospić potpisali su i ugovor koji se odnosi na uklanjanje i zbrinjavanje životinjskih lešina i očitanje mikročipa.

Najnovije

Naši partneri