Fužine – prošećite šapice iz Skloništa u Liču

fužine - šapicama po fužinama cover
Podijelite objavu
Sklonište za napuštene životinje u Liču i Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ-a organiziraju planinarsku šetnju Šapicama po Fužinama.

Sklonište za napuštene životinje Lič organizira šetnju šapica po Fužinama. Planinarenje sa psima prvi put organiziraju u suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ-a, KRAS. Sklonište i KRAS, stoga, pozivaju nas sve iduće nedjelje u Fužine i poručuju:

– Provedite lijepi dan u Gorskom kotaru i učinite dobro djelo šećući njuške iz Skloništa za napuštene životinje Lič. Ovo je odlična prilika da priuštite nezaboravni izlet nekom od naših pasa.

Što rade skloništa za napuštene životinje?

Cilj je ovog psećeg druženja socijalizacija pasa iz Skloništa, ali i informiranje o tome o čemu sve brinu i što rade skloništa za napuštene životinje, objašnjavaju organizatori.

– Na ovoj edukativnoj turi dobit ćete i informativne letke iz kojih ćete moći saznati prava i obveze prema četveronožnim lajavcima te dobiti ideje za izlete i šetnju u svim dijelovima županije. Također, dobit ćete informacije o tome kako se psi moraju ponašati u urbanim sredinama, ali i kako pružiti prvu pomoć vašem ljubimcu.

Primaju se i donacije

U Skloništu kažu da je sve što trebate – doći do njih (Banovina 1d, Lič), uzeti psa, prošetati ga te ga nakon organizirane šetnje vratiti. Sve što vas o tome zanima moći ćete saznati na štandu KRAS-a prije šetnje. Događaj je besplatan, što je omogućio KRAS.

Prilikom dolaska možete se informirati o radu Skloništa i KRAS-a. Također, Skloništu će dobro doći naša donacija – dekice, hrana, povodci i ostale potrepštine, novac ne primaju.

Prijaviti se možete na ovoj poveznici. Start je u nedjelju, 12.11. u 11 sati na igralištu u centru Fužina, kod Inine pumpe. Dužina rute je 6,3 km, a predviđeno trajanje šetnje dva i pol sata.

Fužine, Bajer, Lepenica i – šapice

– Šetnju stazom započinjemo na igralištu ispod brane jezera Bajer. Puteljkom s lijeve strane dolazite do mosta te krećete makadamom uz obalu jezera. Ovo je najpopularnija pješačka staza u Fužinama. Pogodna je za sve uzraste jer je potpuno ravna, a spaja dva prekrasna jezera – Bajer i Lepenicu. Staza je ukupne dužine 6,3 km. Tijekom šetnje uživat ćete u živopisnom i uređenom krajoliku, susretati divlje patke i labudove ili, pak, vidjeti entuzijaste u sportskom ribolovu na djelu. Staza je kružna te završavamo na istom mjestu na kojem smo i započeli šetnju, pojasnili su iz Skloništa za napuštene životinje Lič.

Najnovije

Naši partneri