Božić je skoro tu, a darovi?

Božić blog gala priča 01
Podijelite objavu
Božić, crveno, ukrasi, božićne pjesme i – darovi pod bor! Zar ne?! Ovo je S i meni već peti zajednički Božić i svaki idući nam je sve bolji i ljepši. Iako smo sve starije 😉

Svakog mi dana S par (stotina) puta kaže – Galo, uskoro je Božić ili stiže nam Božić ili ajme, evo nam Božića. I svakog dana kad sjedne za svoj laptop, najprije traži božićnu glazbu, obično neki jazz ili klasične božićne pjesme, Sinatra, Crosby i slično. Pa tek onda počne raditi.

A ja samo ležim na kauču, na crvenoj prostirci koju mi je prigodno stavila i koju mi uvijek prigodno stavi kad počne Advent. Kad već ne hodam po crvenom tepihu, da bar ležim na crvenoj deki. Ej, ljudi, a zanimljivo je da smo jedna drugu udomile 23. 2. 2019. Ovo će nam biti već peti Božić zajedno!

Vrijeme brzo kao hrt

Kažu da psi nemaju pojam o vremenu. Ma naravno da imamo, vrijeme nam teče kao i vama – kad čekam ručak ili večeru ili kad sam sama kod kuće i čekam S da se vrati, vrijeme se vuče kao neki stvarno užasno spori pas. A kad smo ona i ja vani, negdje u nekoj šumi i lutamo bez plana i cilja uz zvukove prirode, onda mi vrijeme proleti tako brzo, kao kad ja odjednom potrčim.

Uglavnom, peti Božić smo već zajedno, a i meni i S čini se da smo zajedno oduvijek. Tu i tamo se S učini, i dobro joj se učini, da se prisjetim svog starog života i da sam nekako sjetna, ali onda me ona obaspe ljubavlju i grli me i mazi i unosi mi se u njušku i govori daj mi pusu. Ja je gledam i gledam i nadam se da shvaća da joj tako što je dugo gledam – šaljem sve puse svijeta.

Božić i darovi

Nedavno je S na glas pročitala neki naslov – kupujete li ljubimcima darove za Božić? Kakvo bezvezno pitanje, pa naravno da kupujemo! I nisu ljubimci, nego naša obitelj, nadovezala se. Iako S toliko voli Božić, da su joj darovi potpuno nevažni. Možda njoj, ali ja baš volim dobiti nešto – igračku, kolačić ili novu hranu!

I stvarno kupuje. Bio Božić ili ne, S mi svako toliko nešto kupi. Nedavno sam brojala, imam ravno deset kaputića i kabanica koje mi je sama sašila. Uz to i nekoliko prostirki kad idemo van, da ne ležim na hladnom pa onda i nekoliko ogrlica.

O plišancima da i ne govorim. Kad sam stigla u svoj novi dom, dočekao me jedan plišanac, nepoznata mi životinjica, koji je šuškao. Nudila mi ga je, a ja sam gledala i nisam shvaćala zašto mi daje nešto što ne mogu pojesti. Nisam znala što bih s tim plišancem pa je stajao ondje gdje bi ga S ostavila. Kao da sam se ja u Kini bilo čime igrala, bilo je – trening pa utrka, a onda u betonski zatvor. Kakvi plišanci?! No, s vremenom sam shvatila što je to igra i da te igračke koje S dovlači mogu biti jako zabavne.

Ima li nešto ispod bora?

S ih sve drži u plastičnoj kutiji pa ih ja vadim kako mi dođe. I ne, nije to uvijek ista igračka, ako ste to mislili. Kopam ja po toj kutiji dok ne nađem onoga s kojim se u tom trenutku želim igrati. Volim da šuška ili ispušta zvukove, a kako nemam zube, traju mi – zauvijek. S ih uredno ubaci u mašinu i pere pa onda ispočetka. Koliko ih imam? Jednom ih je brojala – 19, čini mi se.

Ali, kao što je rekla – Božić je tu. S Božićem, naravno, dolaze i darovi. Virila sam malo dok je zamatala dar i znam da je stigao novi plišanac, a načula sam da mi je i nona nešto kupila. Ona me obožava (barem) koliko i svoju pravu ljudsku unuku M! I voli me maziti i kuha mi fina jela pa mi je dar sigurno već ispod njihovog bora…

E, da, obavezno kupite dar i svojim dlakavcima! A ja jedva čekam božićno jutro, a vama želim sretan Božić, neka vam bude miran i provedite ga u društvu najdražih osoba. I pasa, naravno 😉

Najnovije

Naši partneri