Bokser je energični i zaigrani obiteljski pas

bokser 04
Podijelite objavu
Bokser ili njemački bokser aktivna je i razigrana pasmina. No, unatoč svojoj snažnoj pojavi, kažu da su bokseri ljubavnici, a ne ratnici.

Snažni, energični, mišićavi, pomalo opasnog izgleda, iznimno inteligentni. S njima nikad nije dosadno. Bokser ili njemački bokser aktivna je i razigrana pasmina. No, unatoč svojoj snažnoj pojavi, kažu da su bokseri ljubavnici, a ne ratnici.

Taj srednje velik pas predan je i odan suputnik, no nepovjerljiv prema strancima. Neumoran je kad je igra u pitanju i lijepo se slaže s djecom.

Bokser – Mološka pasmina

Prema klasifikaciji, njemački bokser je u  grupi 2, pinčeri i šnauceri, molosi, švicarski planinski i stočarski psi; Sekcija 2.1. Mološke pasmine.

Kod nas je Zakon o životinjama zabranio „rezanje ušiju i repa pasa“ pa se sada već rijetko mogu vidjeti bokseri s kupiranim ušima i repom. Prije je, podsjetimo, ta okrutna praksa bila gotovo pravilo. Tada se tvrdilo da se to na radnim psima radi iz praktičnih razloga?!

Crni bokser? Ne.

Od neobičnih stvari vezanih uz boksere, možemo istaknuti da je 2007. godine sedmogodišnji Brandy uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda zahvaljujući svom najduljem jeziku. Brandyjev jezik bio je dug o je dug 17 inča, dakle cca 43 cm?!

Slike boksera, tvrde, nalaze se na tapiserijama iz šesnaestog i sedamnaestog stoljeća koje prikazuju lov na veprove.

Ova pasmina ne nosi gen za crnu dlaku pa ne postoje čistokrvni potpuno crni psi bokseri.

Diesel i Mercy

Na top listama najpopularnijih pasmina, bokseri su često u prvih deset, jedan od omiljenih tzv. obiteljskih pasa. No, tijekom Prvog svjetskog rata psi ove pasmine bili su korišteni kao glasnici, prenosili su pakete, ali bili i psi čuvari.

Ovi psi ostaju zaigrani do kraja, s godinama malo manje aktivni, ali uvijek spremni na igru i učenje. Možda na prvu ne izgledaju tako, ali vrlo su brzi.

Ako ste se pitali koje bi ime pristajalo ovim ljepotanovićima, Internet nudi odgovor i na to pitanje. Naime, stranica My Dog’s Name predlaže „snažna“ imena prikladna baš za boksere! Recimo Diesel, Axel ili Admiral za mužjake, a Mercy, Raven ili Rebel za ženske predstavnice pasmine.

Foto: Unsplash; Pixabay

Najnovije

Naši partneri