Zima, zima, ne boji se tko je – pod dekicom!

zima - smurf na dekici
Podijelite objavu
Većina pasa uživa na snijegu i ovakvim sunčanim, hladnim, zimskim danima. Uostalom, priroda se pobrinula da psima bude toplo, mislimo. No, je li baš tako?

Većina kontinentalne Hrvatske probudila se s minusima. Primjerice, Meteorološka postaja Sunger – Boutique Hotel Japodi u Gorskom kotaru u 8.30 sati zabilježila je -18.2 °C, dok je uz vjetar osjet čak -22.5 °C. Pa neka je, reći ćemo, konačno nam je stigla zima.

Većina pasa uživa na snijegu. Sunčan je dan, hladan, pravi zimski. Zato ga treba iskoristiti, pomislit ćemo, jer se priroda pobrinula da psima bude toplo. A je li zima baš svim psima po volji?

Zima – ne vole je svi

No, postoje psi kojima je uistinu hladno i koji nisu ludi za niskim temperaturama. Kratkodlaki psi, manji psi, oni koji su genetski predodređeni za toplije krajeve, oni koji nemaju poddlaku… Svi su oni podložniji temperaturnim promjenama i treba na to obratiti pažnju.

Dakle, s jedne strane imamo haskija, samojeda, newfoundlanda (poput Viga na donjoj fotografiji), bernardinca, njemačkog ovčara, malamuta, bernskog planinskog psa… Uz njih, i mnoge druge pasmine jednostavno uživaju u zimskim radostima.

A na drugoj su strani, recimo, čivave, maltezeri, hrtovi, pinčevi, francuski buldozi…

Smurf, kraljica dekica

Takva je, primjerice, Smurf, engleska hrtica udomljena iz Irske. Ova bivša trkačica nikako ne voli zimu i niske temperature. Iako živi u Zagrebu, a vikende i godišnje odmore provodi u Gorskom kotaru. Tako je noć provela obučena u svoj kaput te pokrivena dekama. S kauča kroz prozor gleda snijeg vani i misli – A što može zima meni 😉

Najvažnije je pratiti svog psa. Sigurno ćete prepoznati je li mu zima, uživa li vani ili ne želi iz kuće i šćućurio se u nekom kutu.

Pa sve one veseljake koji uživaju u ovom vremenu, izvedimo danas van. One druge utoplimo i pokažimo im da se i u zimi itekako može uživati.

Najnovije

Naši partneri