Zanimljivosti o psima: jesu li psi ljubomorni i tko jodla, a tko šuti

Podijelite objavu
Psi su ljubomorni, border collie je najinteligentnija pasmina, psi razlikuju boje… Svašta se piše o nama psima i sve su to „zanimljive činjenice“ o nama. Kao prava blogerica, malo sam istražila što se sve može naći o nama psima u internetskim bespućima.

Znate ono kad naiđete na tekst koji počinje s „Zanimljivosti o psima“? Ili „Evo cool činjenica o psima“. Ili, pak, „Sve što niste znali o psima“…

E, o tome danas želim reći nešto više. Zanimljivosti o psima uvijek me nasmiju, a nadam se i vas. Recimo – pas ima inteligenciju dvogodišnjeg djeteta. Ma dajte, molim vas, pa mi čuvamo i to dvogodišnje dijete i njegove roditelje i njegove bake i djedove. Bez nas bi dijete palo po stepenicama ili bi ga netko oteo (gledate li vi uopće FBI, NCSI, CSI…), roditelje bi pojeo medvjed na nekoj lijepoj šumskoj poučnoj stazi, a baka i djed se ne bi znali vratiti iz šetnje s unukom da nije nas 😉

Zanimljivosti o ljubomori i još nekim stvarima

Psi su ljubomorni. Ma daj, a vi dvonožni, kao, niste. Pa S mene stalno grli, mazi, pazi, čuva, vuče svuda sa sobom, ne da me nikome, namješta mi krevete, kauče… I ona, valjda, nije ljubomorna?! Uglavnom, da, ljubomorna sam i S je samo moja, iako joj pustim da mazi i druge pse. Do neke granice. Nakon toga definitivno povlačim crtu!

Jedna od tih zanimljivosti o psima kaže da pas dugo i pažljivo bira mjesto na koje i car ide pješice jer to želi raditi „u skladu sa Zemljinim magnetskim poljem“. Molim? Koje crno magnetsko polje? Zaustavi se, Zemljo, jer nakon ovoga – silazim.

Da, i ja duuugo tražim mjesto na kojem ću obaviti sve što trebam. Ne zbog vaših magneta, nego zato što: – želim to napraviti na miru; – želim to napraviti uz neku bodljikavu biljku; – želim to napraviti baš tamo gdje ja hoću! I da, nekad mi je tako sila, da se iskrcam nasred pločnika pa mi S uvijek kaže Stvarno, Galka, stvarno, baš tu?

Da, S, baš tu, a ti samo pazi da te taj magnet ne zalijepi za Zemlju, dok puniš tu vrećicu.

Koji jezik je psu – strani i imamo li omiljene boje

Graničarski škotski ovčar (border collie) je najinteligentniji pas na svijetu, kažu dalje te njihove zanimljivosti (a i ti novinari svašta izmišljaju). Ako si tako pametan, moj collie, razumiješ li tri jezika kao ja – engleski, kineski i hrvatski, a i četvrti, talijanski, donekle?

Bi li ti, tako pametan, čak i prije same S shvatio da je novi kauč koji je kupila, zapravo kupila za mene, a ne za sebe? A čim čujem ulazna vrata u kući do naše, ja se selim na poziciju na svoj krevet jer znam da stiže nona i da slijedi maženje. Da stanem ili da nabrajam dalje, collie moj najinteligentniji…

Psi ipak razlikuju boje. Halo, novinari, pa normalno da razlikujemo boje! Ja, recimo, obožavam zelenu! Uživam čim dođemo u Gorski kotar. Moja S i ja znamo stajati na livadi, jedna kraj druge, okružuje nas zeleno gdje god se okrenemo i samo nam Sunce dodaje malo zlatne boje. Što je i logično jer mi smo djevojke u zlatnim godinama 😊

Naši nosići su mokri. I oni ostavljaju jedinstveni otisak. Da, da, zna to dobro S. Kad se ona presvlači, ja joj se prišuljam kao specijalci u seriji i samo joj nos naslonim na bedro. Ona uvijek skoči i prepadne se (a tko bi drugi to bio?!) pa obriše brzo taj jedinstveni otisak, a ja onako cool prođem kraj nje kao da je nema i odem na svoj kauč.

E, da, a ono – basenji jodla. Čuj jodla, pa što, ja nekad cvilim pa se time ne hvalim 😉

Netko pliva, netko trči

Evo vam još malo zanimljivosti o psima. Kažu da su potonuće Titanica preživjela i tri psa koja su, naravno, bila u prvoj klasi (a svi smo mi prva klasa). To su, navodno, dva pomeranca i pekinezer (možeš misliti). Prvo, normalno da su se ta tri mala miša uspjela spasiti, pa njima je dovoljno da su plutali uz kutiju čačkalica 😉

Dobro da S i ja nismo bile na Titanicu. Ona smotana paničarka, ja samo šećem po vodi, bila ona more, jezero ili rijeka. Jeste li vidjeli moje duge elegantne noge? Pa nemam ja plivaće kožice kao moja BFF Smurf, da stalno jurcam za ribicama. Dakle, da, neki su psi sjajni plivači, a neki su… Pa, kao ja, recimo.

Dobro, možda nisam kao Dina Levačić i njezin Ogi, ali mnogi tvrde da bih bila brža od geparda. Ne ja, ali mi engleski hrtovi ili, čak, saluki, naša perzijska braća.

Za geparda ne znam, ali sigurno znam da sam brža od konja jer kad ona susjeda s kraja Pašca jaše našom ulicom, ja se baš prepadnem. Onda S i ja odjurimo takvom brzinom, da bi nam svi gepardi ovog svijeta gledali u rep. A S samo kaže Galči, ti si totalni Brzi Gonzales.

Foto: privatni album Gale&Sanje

Najnovije

Naši partneri