Hrana – suha ili mokra, samo da je ima

hrana 01
Podijelite objavu
Znate da su mi izvadili sve zube, osim ona dva koja se još drže. Ali to me ne sprečava da jedem suhu hranu. Koju mi S prije jela malo namoči u vodi.

Svako jutro oko šest i pol, nekad prije nekad malo kasnije, ustanem, protegnem se i napravim nekoliko koraka. Tek toliko da me S čuje i da mi ne bi zaboravila napraviti doručak. Suha hrana, to je ono što jedem. Iako je ona već odavno budna, uglavnom leži da mene ne probudi. Nekad, pak, čita, to je kad baš probdije noć.

I tako se ona digne i namoči mi u malo vode moju suhu hranu. Nemam zube, osim ona dva, ali vet joj je rekao da mi slobodno daje suhu hranu jer ionako klopu samo progutam.

Suha hrana za osjetljivu Galu

Sad se sigurno pitate zašto ne jedem konzerve ili onu sirovu hranu. Zašto joj S ne daje nešto mekano, nego muči tu jadnu životinju, grme neki od vas. Ali ja sam vam jako osjetljiva biljka, tako S kaže. Dobijem hm mekanu stolicu od gotovo svega. Sad je to već bolje, ali na početku je bilo majko mila (i to S kaže).

Malo fine juhice – trčkalica. Malo lešo mesa – trčkalica. Kuhano jaje – isto. Povrće – isto. A kad bi mi se netko približio dok jedem (čitaj – S), počela bih režati kao da sam pas treniran za borbu, a ne za utrke.

Ali kakvi biste vi bili, da ste cijeli život proveli u oskudici i došli u svoj zauvijek dom mršavi kao neka šibica?

Tko se popunio? Ja?

Danas više nisam takva. Baš mi je nedavno D od moje BFF Smurf i dečka Reubena (malo je naporan jer se stalno smije i uvijek je veseo, ali imam već koju godinu, ne mogu baš biti izbirljiva) rekla da sam se fino popunila. I S se bome popunila, ali njoj nitko ništa ne govori, svi pristojno šute o tome.

A kako se neću popuniti?! Nekad mi nakon obroka dođe gušt pa dajem S znakove, a ona odmah zna o čemu je riječ. O kolačićima, tako ih ona zove. Zapravo su neki tanki prutići koji su mi desert.

A što se izbora hrane tiče, ne znam jeste li i vi takvi, ali S vam stalno proučava hrane, čita sastojke, računa cijenu… Mi hrtovi ne bismo trebali jesti hranu s previše proteina pa ona prvo to provjeri. Nije neka stručnjakinja, daleko od toga, ali zbog mene je prilično pohvatala konce.

Gepard ili greyhound?

Našla je čak tri hrane koje meni baš odgovaraju (da vidite samo kako mi se dlaka sjaji), a kojima je cijena prilično niska. I sastojci su im korektni. Pa se držimo njih. Nedavno sam izabrana za testiranje jedne nove hrane. Od tog brenda kupuje mi S tablete za zglobove i jako smo zadovoljne s njima. I ta nova hrana im je izvrsna. S nestrpljivo čeka da vidi kolika će joj biti cijena. Ako bude razumna, evo meni nove hrane.

Ne, ona mi ne kuha (priznajte da ste se to pitali). Dobijem ja i mrkve, jogurta, tune, lososa, friganih srdela (S mi ih čisti), lešo govedine, malo banane, nekad koju hrenovku, palentu, rižu, volim i paštu i pire… Volim i batat, jaja i svježi sir. Ali to je sve onako – samo za gušt.

Znaju neki (čudni) ljudi pitati S može li ona s nama u lov (S jako NE voli lov). Ili – može li si ona nešto sama uloviti. Hej ljudi, pa nisam vam ja gepard. Ja sam engleski hrt, greyhound, odnosno hrtica. Najdraže mi je uloviti koji fini zalogajčić kojeg ste vi sebi pripremili😉

Najnovije

Naši partneri