Ella, Sky i Mima – ljubav rađa novu ljubav

Podijelite objavu
Sky, Mima i Dubravka mala su obitelj koja uživa u srcu Turopolja, a Ella koje više nema, zauvijek je u njihovim srcima. Ništa nije slučajno, nema slučajnih susreta, nego samo onih koji se pišu srcem i pamte za cijeli život, poručuje Dubravka.

„Ella je bila moja kraljica i moja prva ljubav“, kaže nam Dubravka koja o svojoj jorkici Elli uvijek priča s ljubavlju i poštovanjem, iako je, na žalost, više nema. No, zato su tu Sky i Mima, Dubravkini ljubimci. A sve je počelu u Odri, prigradskom naselju Zagreba, prije više od pola stoljeća.

Dubravka i njezin brat odrastali su s puno životinja i nikad im, naglašava ona, roditelji nisu govorili da su životinje prljave i da ih ne smiju dirati, kao što se u današnje vrijeme djeci često govori. Dubravka, Sky i Mima danas žive u srcu lijepog Turopolja, u Velikoj Gorici, i ovo je priča o njima…

Ella, Sky i Mima s ljubavlju

Imate FB stranicu „Ella, Sky i Mima s ljubavlju“ i čak 12.000 pratitelja. Jednom ste napisali da je „put kroz život je slađi ako putuješ sa psom“. Na koji način slađi?

– Stranicu sam pokrenula prije nekoliko godina kako bih ljudima pokazala što sve nosi život sa psom. Kako bih možda nekoga naučila da je imati psa velika odgovornost, ali i radost u životu. Čovjek je predodređen da brine o nekome, što izaziva nove osjećaje za koje niti ne znamo da postoje pa samim tim život postaje smisleniji, sretniji i slađi.

Ella, svojeglava kraljica

Sada su s Vama havanski bišon Sky, gospodin pas, i spašena Mima, no sve je počelo s Ellom koja je s Vama bila 16 godina. Recite nam tko je bila Ella?

Ella je bila moja kraljica, moja mala svojeglava zvjerka, koja je uvijek znala sve okrenuti u svoju korist. Uvukla se u moje srce, okrenula mi život naglavačke i od posvuduše napravila ženu koja ravno s posla trči kući. Naravno, uz nju sam upoznala nove ljude i nove prijatelje.

Kad klikneš na prvu

Mimu ste udomili iz Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, a kako je Sky došao do vas? I u čemu vas troje najviše uživate, kako provodite zajedničko vrijeme?

– Godine su prolazile, došlo je vrijeme kad je Ella morala otići na nebeske livade. Nastupili su dani tuge za Skya i mene. Nisam željela novoga psa. Ella i Sky, koji je došao kao štene iz kućnog legla mojih kumova, sedam su godina bili nerazdvojni i on je venuo iz dana u dan. Onda je udruga Indigo iz dana u dan vrtjela jednu te istu objavu s dvije pasice u kaveziću. Ona mala neugledna me počela proganjati, čak sam je i sanjala. Pogađate, bila je to Mima.

Nas troje smo kliknuli na prvu. Uvijek poštujem njihovu volju i potrebu. Sami znaju pokazati što žele – šetnju, igru, maženje ili spavanje. Moje slobodno vrijeme je i njihovo.

Ella je imala svoj plan

Kad je Ella otišla, Mimu ste uzeli njoj u čast, a ne kao zamjenu, zar ne?

– Kad je Ella otišla, smetali su mi savjeti tipa ”uzmite drugog psa”, ali mislim da je Ellica imala drugi plan i mislim da je prvom prilikom umiješala svoje male šapice u cijelu tu priču. Uzalud sam se borila protiv toga, jer unutarnji glasić je bio neumoljiv. Ella je opet pobijedila i Mima je postala naša.

Nisam požalila jer ona je jedan divan pas koji nije zaslužio život koji je živio prije nego li su je volonteri iz Azila Prijatelji Čakovec spasili, a Indigo doveo do nas. Hvala im na povjerenju.

Ljubav uvijek rađa novu ljubav.

Najljepše provedeno vrijeme

„Imati pse je MOJ izbor. Odričem se nekih stvari i sasvim dobro živim bez njih. Šteta je što se neki vlasnici odlučuju odreći svojih pasa kako ne bi morali žrtvovati svoj način života“. To su vaše riječi i često ukazujete na nebrigu prema ljubimcima, a sve više je i užasnih vijesti o tome što ljudi rade životinjama. Zašto iskaljujemo svoje frustracije na životinjama i čini mi se da je toga sve više?

– Cijeli život me privlače psi, pa je to nekakav normalan slijed događanja. Odrekla sam se mora, putovanja, izlazaka. Nekako mi je ljepše vrijeme provedeno s njima nego s većinom ljudi.

Još mi se, srećom, nije desilo da ih baš moram dati nekome na čuvanje nekoliko dana. To bi i meni i njima bilo prestrašno. Jednostavno ne znam drugačije.

Zato ne razumijem ljude koji ih napuštaju, zlostavljaju i ubijaju. Mislim da ih je sve više za psihijatriju. Ako si pogledao u oči životinje i onda je izbacio, tukao ili ubio, pa nakon toga mirno legao spavati, za mene nisi normalan i ne bi se trebao nazivati ničijim roditeljem.

Nema slučajnih susreta

Vaša je stranica o ljubavi psa i čovjeka i tvrdite da ništa nije slučajno, da nema slučajnih susreta, nego samo onih koji se pišu srcem i pamte za cijeli život. Mislite da ste i Vi „namjerno“ spojeni s Ellom i da je susret s našim psima nešto što nam trajno mijenja život, ali i nas, naravno? I to na bolje.

– Gledajući unazad, kako se sve u mom životu posložilo, stvarno mislim da ništa nije slučajno i da netko ipak slaže te kockice. Ako je to tako, sviđa mi se i zahvalna sam na tome kako ih je meni posložio. Nije sve uvijek glatko i bajno, ali nakon suza dolazi smijeh, jer sve je to život.

Želim poručiti svima da vole životinje, ta divna stvorenja koja je netko poslao na zemlju, da je s nama dijele kako bi nas naučili toleranciji, odanosti i bezuvjetnoj ljubavi.

Ja sam svoju zadaću vrlo ozbiljno shvatila i uživam u njoj.

Fotografije: Ella, Sky & Mima s ljubavlju

Najnovije

Naši partneri