Bella kaže – udomi ljubav

bella vucjak 01
Podijelite objavu
Bella ima sedam godina, a iz azila ju je uzela njezina današnja obitelj. Bella im je, zauzvrat, pružila pregršt ljubavi, a najmlađoj je članici obitelji, Lauri, postala najbolja prijateljica.

U Hrvatskoj ima na tisuće napuštenih i odbačenih životinja, među njima najviše pasa. Svi oni traže dom, svoje ljude i ljubav svog života. O tome koliko je divno i plemenito udomiti, svjedoči Bella.

Bella je jedna od onih koji su imali sreću i u kojoj su „neki ljudi“, danas njezina obitelj, prepoznali veliko klupko ljubavi!

Bella i ljubav na prvi pogled

– Upoznali smo je kad je imala četiri godine, a sad već ima sedam. A znate kad ih je napunila? Baš na Badnjak! Divna je i razigrana, priča nam s ljubavlju Ana Milardović o svojoj Belli.

Kad su Milardovići stigli u azil, Bella ih je osvojila svojim prekrasnim dobrim očima, objašnjava Ana. Bila je to ljubav na prvi pogled. A kad su je uzeli i upoznali, ljubav se samo produbila.

Nije im to prvi pas, nego treći. Ali, prvi je kojeg su udomili. I, naravno, nisu požalili!

Najbolja prijateljica i pravi ždero

– Bella je postala najbolja prijateljica našoj kćeri Lauri. Tako su dobre, da čak dijele i hranu 😁 Bella je jako veseo pas. Razigrana je jako, iako već odavno nije štene. Totalni je ždero, jako voli papati. Isto tako, obožava loptice, a posebna su joj ljubav grane koje s velikim žarom raznosi po dvorištu.

Bella je njemačka ovčarka. Popularni vučjak čest je ljubimac i premda je radni pas, odličan je i kao član obitelji. Što vidimo i po Belli.

Hrabar, uporan, prijateljski raspoložen, odan i vjeran, inteligentan. Sve su to odlike pasmine, ali i Belle. No, Belli je ipak najveća odlika to što je ravnopravan član svoje obitelji.

Posjeti azil i udomi klupko ljubavi

A takvih kao što je bila Bella, puna su skloništa za životinje.

„Ona se zove Eva, skroz je malecka. I ničija. Azil je sve za šta zna….“, piše osječki Azil o jednoj malo crnoj dušici.

„Pa zar zaista ova predivna i predobra ženkica čeka još uvijek u azilu? Maša, savršen pas. Dođite ju upoznati“, pozivaju iz riječkog Azila.

„Naša najstarija šapica je Lora. Lora ima 14 godina i nikad nije imala svoj dom… Nikad nije kasno za nadati se da se negdje u bespućima društvenih mreža krije netko tko bi poželio baš Lori pružiti dom ♥️🤞“, nadaju se u Dubrovniku.

„Udomljavaju se dvije prelijepe štenice kangala. Udomljavaju se u najbolje ruke. Ne daju se nekome da bi ih štancao u beskraj“, objavljuje AnimalLika.

Ljubav se ljubavlju vraća

Uglavnom, shvatili ste poantu – azili su puni. Mnogo njuškica treba našu pomoć, našu ljubav. Ako imate volje, želje i mogućnosti otvoriti vrata i srce jednom/j dlakavcu – udomi, ne kupuj! I pritom ne zaboravite – „samo mudraci vide dušu u očima životinje!”

Vrate nam oni to svojom bezuvjetnom i beskrajnom ljubavlju, baš kao što Bella oduševljava svoju obitelj već tri godine, a mi se nadam još dugo, dugo…

Foto: privatni album Ane Milardović; Sklonište za nezbrinute životinje Dubrovnik; Udruga za zaštitu životinja AnimalLika

Najnovije

Naši partneri