Silver traži volontere/socijalizatore

Podijelite objavu
Centar za rehabilitaciju Silver već dugi niz godina obučava pse pomagače te provodi terapije sa psima. Za vrhunske rezultate Centra nužni su - motivirani socijalizatori.

Centar za rehabilitaciju Silver traži volontere/socijalizatore koji bi na godinu i pol u svoj dom primili štene koje će jednoga dana postati pomagač! Kako vam zvuči? Silverovci su objavili da su opet otvorili prijave za program socijalizacije, udomljavanje pasa koji ne ulaze u program školovanja ili udomljavanje pasa “umirovljenika”.

Što je Centar Silver?

No, što je to Silver? Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi jedinstvena u ovom dijelu Europe. U rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuju rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi). Usluge rehabilitacije koje se osiguravaju, temelje se na načelima jednakosti, pravednosti i kvalitete usluga u skladu s individualnim potrebama i mogućnostima korisnika. Cilj je – kvalitetnije uključivanje u lokalnu zajednicu.

Temeljne odrednice svih aktivnosti su rehabilitacija u cilju potpune inkluzije korisnika, a osnivač Centra je Grad Zagreb, opisuju se sami Silverovci. Program uzgoja pasa u Centru Silver baziran je na pasmini labrador retriver. Ta se pasmina, naime, pokazala kao najuspješnija u svijetu pasa pomagača.

Tko tim njuškicama može odoljeti?

A sad se vratimo na volontere/socijalizatore. Centar za rehabilitaciju Silver već dugi niz godina obučava pse pomagače te provodi terapije sa psima.

– Za vrhunske rezultate Centra nužni su i motivirani socijalizatori. Socijalizatori su ljudi koji na godinu dana uzimaju štene te ga socijaliziraju u svom obiteljskom okruženju. Redovito dolaze na treninge koji su organizirani na raznim lokacijama u gradu Zagrebu. U konačnici, naši psi nakon socijalizacije moraju biti stabilni, samouvjereni i spremni za sve zadatke. Ako ste se pronašli u ovom opisu, prijavite se i postanite dio velike Silverove obitelji❤️, pozivaju iz Udruge Silver.

Ako ste punoljetni i imate vlastiti prijevoz, na poveznici možete ispunite upitnik kao iskaz interesa potencijalnih socijalizatora i svih onih koji žele udomiti Silverovog psa🐾 Prijave će se ažurirati i kontaktirat će vas u roku od dva mjeseca te kada budu imali potrebu za novim socijalizatorima i udomiteljima.

Jer, kako kažu Silverovci – tko može odoljeti ovim njuškicama?

Foto: Centar za rehabilitaciju Silver

Najnovije

Naši partneri